Vi fikk medisinstudent August Vincent Stray til å komme med noen råd for dager som denne. Og det første svaret han gir oss, er faktisk ikke veldig oppløftende.

- Uheldigvis finnes det ikke noen perfekt kur for dagen derpå.

Lik trd.by på Facebook

Tre tips

Likevel har han noen tips som kan hjelpe litt:

  1. Alkohol fører til dehydrering. Drikk vann eller isotoniske sportsdrikker (les: Gatorade eller lignende).

  2. Blodsukkeret synker når du drikker alkohol, så få i deg noen karbohydrater. Sukker, grovt brød, frukt, eller en Snickers hjelper.

  3. Unngå appelsinjuice. Irritasjon av slimhinnene i magen er normalt (les: du blir kvalm). Så det kan være lurt å styre unna sure drikker som juice dagen derpå.

Et av de beste tipsene er forresten å holde seg i sengen. Alkohol forstyrrer nattesøvnen, så selv om du våkner tidlig om morgenen, bli liggende og sov av deg smertene istedenfor for å stå opp.

Fyllesyk? Disse triksene kan redde dagen

Repareringspilsen ingen myte

Noen kaster seg på flaska for å døyve den verste fyllesyken. Og nei, det er visst ikke bare en myte at mer øl hjelper.

- Det alkoholen gjør er å døyve nervesystemet ditt – først og fremst i hjernen. Dagen derpå er det tid for «payback», rett og slett fordi nervesystemet prøver å kompensere for alkoholens døyvende effekt, sier programleder for NRK-programmet "Fylla", Ole André Sivertsen, til NRK.no.

Ifølge Sivertsen er faktisk pils ikke det mest effektive.

- Når du først er fyllesyk er det ikke så mye som hjelper annet enn repareringspilsen. Det beste er faktisk en ren vodka, men det er litt drøyt for de fleste. Det er heller ikke å anbefale, men det er klart at å drikke mer alkohol vil hjelpe, sier han.

Disse tappekranene var mest aktive i 2014