– Det må du ikke skrive, sier Kamilla Nordgård (21) til Trd.bys journalist.

Badenymfen plumper plutselig ut med informasjon som gjør denne torsdagen litt mindre spesiell.

  • Trd.by har valgt ikke å lytte til ønsket fra Nordgård. Les derfor hva hun ikke ønsker vi skal skrive lenger ned i saken.

Men først – det som gjorde torsdag denne uken spesiell, i alle fall for sykepleierstudenten Nordgård:

Hun har rett og slett badet ute 150 dager på rad.

Kamilla Nordgård (21) har badet hver dag i 150 dager. Foto: trd.by Ole-Fredrik Lambertsen

– Bare blitt Kaldere og kaldere

Tromsøværingen flyttet til Trondheim i begynnelsen av 2020 for å studere og satse på håndball.

I 150 dager har hun kombinert skole, ferie og håndballspilling med bading.

– Det har vært litt stressende. Det er bare blitt kaldere og kaldere, men kulden går greit. Regelen er enten 40 svømmetak eller under med hodet. Du blir fort varm igjen, sier hun.

Det hele startet like før sommerferien. Hun og noen studievenninner utnyttet det fine trondheimsværet. De badet hver dag.

– Vi bader 1-2 ganger i måneden. Hun har badet 150 dager på rad. Det er utrolig imponerende, sier medlem i sykepleiernes egen badeklubb, Badetrix, Andreas Bakken Karlsen (24). Foto: trd.by Ole-Fredrik Lambertsen

Flere dager ble til 10, som ble til 40, som ble til 69 – som altså er breddegraden Tromsø ligger på. Da hadde alle stanset – bortsett fra Nordgård, som fortsatte.

– Har det vært noe mål bak det?

– Nei, og det var heller ikke noen konkurranse. Det var en «streak», og så har jeg følt at det ikke var noen kule datoer å slutte på. Jeg vurderte dag 100, men det var så dårlig vær, så jeg fikk ikke hoppa. Jeg hadde liksom lyst til å avslutte med stil, sier Nordgård.

Fortsetter ikke – eller?

Og med stil ble det. Venner, sykepleiernes linjeforening Nutrix og badegruppa Badetriks heiet henne frem da hun stupte ut i Trondheimsfjorden på torsdag.

– Vi bader 1-2 ganger i måneden. Hun har badet 150 dager på rad. Det er utrolig imponerende, sier medlem i Badetrix, Andreas Bakken Karlsen (24).

Flere i badegruppa heiv seg med på den store dagen. Foto: trd.by Ole-Fredrik Lambertsen

Og nå er planen for Nordgård egentlig å gi seg for å konsentrere seg om eksamener som kommer rett rundt hjørnet, forteller hun.

– Jeg skal til Nord-Norge i morgen og bade også, men det blir ikke å telle. Jeg kan ikke stoppe på 151, flirer Nordgård, før hun angrende, men fortsatt flirende legger til:

– Det må du ikke skrive. Da må det bli 150 ganger to.

Men – vi skrev det, vi. Lykke til med 150 nye dager, Kamilla!

Nordgård slipper jubelen løs etter å ha badet én gang hver dag de siste 150 dagene. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen