Det er januar, og mange klesbutikker rydder nå hyllene for å få plass til aller siste mote. Det betyr at plagg som er «sååå 2016»  havner på salg.

Moteblogger Ingrid Bjugan Hegdahl fra Trondheim har noen tips til hva og hvor du kan finne gode januarkupp.

Følg trd.by på Facebook

- Hvor finner man gode januarkupp?

- Selv handler jeg på budsjett og finner utrolig mange gode kjøp hos de store kjedebutikkene. Butikker som Gina Tricot, H&M, Hallhuber og Zara setter ned prisene så mye at man kan kjøpe opptil flere plagg, uten å få dårlig samvittighet med tanke på lommeboka. Ønsker man å finne billige merkevarer anbefaler jeg netthandel. Nelly, Miinto og Zalando kjører veldig gode salg, med opptil 70%!

- Fuskepelsen er kjøpt på Tise. Der kan man finne brukte, men fine, klær til en billig penge. Og så er det bra for miljøet, sier motebloggeren. Foto: Privat

Oversized, bomberjakke og varme farger var høstens moter

- Hva kan det være lurt å gå til innkjøp av nå?

- Denne vinteren har vi hatt veldig varierende temperaturer, og våren kommer raskere enn man tror. Derfor har jeg gått til innkjøp av en oversized skinnjakke, som man enkelt kan gjøre varmere ved å ha på seg en stor og god ullgenser under. Ellers syns jeg det er lurt å satse på basic-klær, og heller piffe opp antrekket med kule trendklær, sneakers og vesker.

- Skinnjakken er jeg fornøyd med. Den er tidløs og kan brukes gjennom flere sesonger. I tillegg kan man bruke gode, varme strikkegensere under, slik at den er perfekt på denne årstiden.

- Hva tror du blir vårens mote?

- Frills, klær med broderi og faux fur er noen av vårens største trender. Broderi på klær er hottere enn aldri før, og jeg elsker trenden! Frills, eller rysjer, gir antrekket det lille ekstra og faux furen holder deg varm uansett vær.

- Skjørtet er jeg veldig fornøyd med, da det er moderne med broderier denne sesongen. Foto: Privat

Alejandro (21) har brukt to mill. på å lage eget klesmerke

- Har du noen tips til hvordan man bør kle seg i det skiftende trønderværet?

- I Trondheim er det uten tvil skiftende vær, og selv anbefaler jeg å kle seg lag på lag, så kan man enklere ta av/på plagg dersom det blir annet vær enn man forventet. En kul caps eller lue beskytter mot regnet.

Slik kledde studentene seg på første skoledag