K-pop er overalt på Tiktok og andre sosiale medier. Musikksjangeren fra Sør-Korea har på denne siden av 2000-tallet fått en eksplosiv interesse i Vesten.

Nå arrangerer Julie Wiseth (25) Trondheims første K-popfestival, «Nordic Hallyu».

– Vanligvis har sånt som dette bare vært arrangert i Oslo. Nå vil vi ha det i Trondheim også, sier Wiseth, som selv har vært frelst K-popfan siden 2016.

K-popsjangeren skal feires med festival i Trondheim for første gang. På bildet er BTS, som er en av verdens største K-popgrupper. Illustrasjonsfoto. Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Festivalnavnet bygger på det koreanske begrepet for da koreansk populærkultur spredte seg rundt i verden på 2000-tallet; «hallyu».

– De synes det er utrolig

Målet med festivalen er å skape et trygt og inkluderende K-popmiljø i Trondheim, sier Wiseth. Under pandemien har hun sett en økende interesse for musikksjangeren i byen.

– K-popmiljøet i Trondheim har vokst veldig mye, og noen ganger samles K-popfans i hele Trondheim for å danse på Torvet sammen, sier Wiseth.

Slik ser det ut:

Over en halv million har sett den YouTube-videoen.

– De synes det er utrolig att K-pop har spredt seg helt til lille Norge med så mange fans med på videoen, sier Wiseth om kommentarene.

Nasjonal interesse

I 2019 startet Wiseth den frivillige organisasjonen Chromatic Dance Crew, som driver med K-popdans. De har i dag 16 medlemmer, som også hjelper til med festivalen.

Samtidig som interessen for K-pop har økt, har Chromatic arrangert flere offentlige dansesesjoner i Trondheim. Foto: Chromatic Dance Crew

«Nordic Hallyu» går av stabelen den 18. juni på Isak kutursenter, og på programmet står både show, quiz, danseaktiviter, foredrag og matworkshop.

Ifølge Wiseth har den koreanske ambassaden og K-popfans fra hele landet vist interesse for festivalen. Det er plass til 200 deltagere, og allerede er over halvparten av billettene solgt, melder hun.

– Vi har en del påmeldte fra Oslo og sørfra. Det kommer K-popfans fra hele Norge for å bli med, sier Wiseth.