- Det har alltid vært drømmen. Det er rett og slett den store drømmen for oss som driver med EDM-musikk.

Det sier Benjamin Sahba (22) fra Trondheim. Han sikter til det faktum at han har spilt, ikke én, men to ganger på en av verdens største festivaler - Tomorrowland i Belgia.

- Det føles litt uvirkelig. Hvorfor vil de at jeg skal spille der, en gutt i 20-åra fra Trondheim? Det er sinnssykt stas.

Lek på gutterommet

Benjamin begynte å produsere musikk allerede for ti år siden hjemme på gutterommet. Han fant ut at det gikk an å lage musikk på datamaskinen, og begynte å leke seg med det.

- Jeg begynte mest for gøy, og musikken har egentlig bare vært en hobby de fleste årene jeg har holdt på. For tre år siden bestemte jeg meg for å satse litt på det, og tenkte det var gøy å kunne jobbe med hobbyen min.

Her er en videosnutt fra da Benjamin spilte under årets Tomorrowland:

På veien produserte han noen russesanger for russ i Trondheim, blant annet for sin egen skole Charlottenlund. Det som derimot har vært hovedfokus de siste årene, er karrieren under artistnavnet Refuzion.

- Det var en kompis som foreslo navnet Refuzion en gang, og jeg tenkte at det hørtes ut som et skikkelig EDM-hardstyle-navn. Jeg hadde nok ikke gått for det navnet i dag, men kan nesten ikke bytte nå, ler Benjamin.

Spillejobber over hele verden

I overgangen mellom 2017 og 2018 signerte Benjamin med et bookingselskap som tar seg av alt av festivaler og spillejobber. Kort tid etter fikk han beskjed om at han skulle spille på Tomorrowland, en av de mest kjente festivalene i verden, med elektronisk musikk.

- Jeg mener at jeg er den første trønderen som har spilt på Tomorrowland. Det er en ære å få spille der! Det er en god mulighet til å møte fans fra hele verden, det er masse forskjellige flagg og alle er der for å feste. Det er sykt gøy.

Under fjorårets festival spilte han over to dager. I år ble det spilling i noen timer, fordi Benjamin måtte skynde seg til en annen spillejobb i Tyskland. I sommerhalvåret er det hektisk med mye reising til nye byer og land. Australia, Belgia, Tyskland, Kina, Japan.

- Det er utrolig kult å kunne reise så langt, og så vet folk hvem du er. Det kan være slitsomt, for det er mye reising.

Musikk som fulltidsjobb

Benjamin ble ferdig med musikkteknologi-studiene ved NTNU nå i vår, og flyttet kort tid etter til Oslo sammen med kjæresten sin. Han har ordnet med leie av et eget studio, og planlegger å jobbe videre med musikken på heltid.

Benjamin under Electobeach 2019 i Frankrike. Foto: Wozniak

I disse dager slipper han en ny singel, om alt går etter planen.

- Jeg har ikke sluppet noe siden mai, så det blir gøy. Det er deilig å endelig få ut noe du har jobbet med i mange måneder, slik at folk endelig får hørt det!