For litt over to år siden slapp Olivia Rodrigo debutalbumet «Sour», og gikk rett til superstjernestatus, ifølge Billboard:

Bruddballaden «Drivers Licence» toppet hitlistene, mens «Sour» bragte Rodrigo en Grammy-pris som beste nykommer. Alle 11 låtene derfra har ligget på topp 30 i USA. Hun solgte ut headlinerturneen sin i 2022, og det vanket også en dokumentar og en konsertfilm. Men Rodrigo har altså ikke sluppet noe nye musikk siden 2021.

Men nå kommer den – og først ut er singelen «Vampire», som Billboard kaller «antagelig den mest etterlengtede låten i år». Den er første sang ut fra andreplaten «Guts», som slippes 8. september, og der stjerneskuddet på ny samarbeider med Daniel Nigro, som også var om bord for «Sour».

– Det er veldig nervepirrende. Jeg har ikke sluppet musikk på … er det to år nå? sier Olivia Rodrigo i intervjuet med bransjebladet.

Olivia Rodrigo er nå ute med singelen «Vampire», som er den første nye musikken fra det hold på over to år. Foto: AP

– Å slippe løs en ny sang er litt skremmende, men når det kommer til stykket også virkelig spennende. Jeg føler meg virkelig heldig som har så mye støtte fra alle kanter.

Hun åpner opp om hvordan hun har opplevd store forandringer – og gå fra å være tenåring til 20 år og føle seg mer moden.

– Olivia for to år siden ville helt klart ikke forventet at karrieren hennes skulle gjøre alle disse ville, vidunderlige tingene som skjedde så raskt. Jeg har forandret meg mye på disse siste årene.

Hun medgir at hun føler på forventningspresset – som er stort i forhold til da hun laget «Sour».

– Jeg ville løyet om jeg ikke sa jeg merket det.

Underveis i prosessen med «Guts» endret hun perspektiv fra å prøve å lage noe som «imponerte alle og slo forrige plate» til å lage musikk hun selv «ville ønske å høre på radio».

– Da løsnet det, og jeg har prøvd å beholde det perspektivet.