Sjette sesong består av to deler, og starter sommeren 1997. Dette er den første sommeren Charles (Dominic West) og Diana (Elizabeth Debickis) er et skilt par, og de ferierer med sønnene sine på svært forskjellige måter.

– Det er åpenbart at dette er en hjerteskjærende og intens tidsperiode, og vi kommer aldri helt til å forstå den, sier Debicki i forbindelse med sin hovedrolle i denne sesongen.

Mens prins Charles poserer for pressen sammen med prinsene i et grått Skottland, er tabloidene fylt med paparazzibilder av Diana og sønnene som besøker Mohamed Al Fayed og hans familie i Sør-Frankrike. Scene fra «The Crown». Foto: Keith Bernstein / Netflix / NTB

Mens prins Charles poserer for pressen sammen med prinsene i et grått Skottland, er tabloidene fylt med paparazzibilder av Diana og sønnene som besøker Mohamed Al Fayed og hans familie i Sør-Frankrike. Al Fayed eide da Ritz-hotellet i Paris og varehuset Harrods i London.

Det er etter at Diana har feriert i Sør-Frankrike for andre gang – uten sine sønner, men sammen med Al Fayeds sønn Dodi (Khalid Abdalla) – at den fatale slutten nærmer seg.

– Jeg tror han bærer på både ekte tristhet og medfølelse. Det som er flott med «The Crown», er at du får se de private sidene av disse offentlige personene, har Dominic West sagt om sin rolle som prins Charles.

Torsdag 16. november er det premiere på sjette og siste sesong av dramaserien «The Crown». Her prinsesse Diana (Elizabeth Debickis) og Dodi Al Fayed (Khalid Abdalla) i en scene fra serien. Foto: Daniel Escale / Netflix / NTB

Den første delen består av fire episoder. Den andre delen, som består av seks episoder, har premiere 14. desember.