Hun kommer til å spille Lucy Gray Baird i «En ballade om sangfugler og slanger», som har handling som utspiller seg flere tiår før Katniss Everdeens eventyr.

Også denne filmen bygger på en bok av Susan Collins og handler om Panems tyranniske president Coriolanus Snow – som 18-åring. Snow, som i de tidligere «Hunger Games»-filmene er spilt av Donald Sutherland, spilles denne gangen av Tom Blyth.

Rachel Zegler fikk sitt store gjennombrudd som Maria Vasquez i Steven Spielbergs nyinnspilling av «West Side Story» – en rolle hun vant en Golden Globe-pris for.

Og også i denne filmen får hun synge. I et avgjørende øyeblikk under en seremoni, synger Lucy Gray Baird en hyllest fra det fattige Distrikt 12.

Hundrevis av skuespillere fikk prøvespille for rollen, ifølge produksjonsselskapet Lionsgate. Men det var til slutt Rachel Zegler som trakk det lengste strået i kampen om rollen.

– Stemmen og karismaen hennes fyller scenen, mens den indre styrken og menneskeligheten hennes fortryller alle rundt henne, sier produsenten, Nina Jacobson, i en uttalelse.

«En ballade om sangfugler og slanger» får kinopremier i november neste år.