Akiva Goldsman, som var manusforfatter og produsent for 2007-filmen og nå er i gang med oppfølgeren, har nemlig latt seg inspirere av videospillet og HBO-serien «The Last of Us».

– Jeg er besatt av «The Last of Us», der vi ser en verden som ikke bare er postapokalyptisk, men foregår 20–30 år senere. Du ser hvordan jorden tar verden tilbake, og det er noe vakkert ved spørsmålet om hva som skjer når mennesket tar et steg vekk fra å være den viktigste innbyggeren, sier Goldsman til Deadline.

I «I Am Legend» møtte kinopublikummet Will Smith som vitenskapsmannen som er den eneste overlevende i New York etter at luftbårent virus gjør at menneskene muterer. Filmen var basert på Richard Mathesons 1954-roman ved samme navn, men hadde en annerledes slutt.

I oppfølgeren vil Goldsman vende tilbake til den alternative slutten filmfolkene spilte inn, og som er å finne i DVD-utgaven, og trå nærmere romanens slutthandling.

– Det Matheson snakket om var at menneskets tid på planeten som den dominante art var over. Det vil vi utforske, sier produsenten og manusforfatteren.

«I Am Legend» gjorde ifølge IndieWire comeback under koronapandemien, i likhet med andre filmer som tok for seg skumle virus. Når Will Smith vender tilbake til rollen, får han selskap av Michael B. Jordan på rollelisten. Smith har uttalt at «det er et virkelig kult konsept» som er i vente.