«Sour» holder fremdeles stand på Billboard 200s topp 10-liste over solgte album. Når den offisielle listen offentliggjøres 2. juli, er det uke nummer 52 for Olivia Rodrigos debutalbum – som nå ligger på en tiendeplass.

Dermed danker hun ifølge Billboard ut Lady Gagas debutskive «The Fame» fra 2008, som var blant de ti mestselgende albumene i USA i 51 uker.

«Sour» gikk rett inn på en førsteplass på listen da det utkom i mai i fjor, og tilbragte fem uker til sammen der. Dermed ble Rodrigo den beste nye artisten på Billboard-listene i 2021, og beste kvinnelige artist – mens «Sour» gikk inn til en andreplass.

Olivia Rodrigo i aksjon på sist helgs Glastonbury-festival. Foto: AP

Videre vanket det tre Grammy-priser nå i april for Rodrigo; som beste nye artist, for beste popsoloopptreden for «Driver's License», mens albumet ble priset for beste popvokal. På Billboard Music Awards i mai vanket det syv priser.

– Det er umulig for meg å oppsummere i ord hvor mye dette albumet betyr for meg, og hvor takknemlig jeg er for å ha fått privilegiet å lage det og se det leve ute i verden, skrev Rodrigo på Instagram på ettårsdagen for plateslippet. Hun takket også «alle som omfavnet klagesangene til en 17-åring og forandret livet mitt for alltid».