I filmen ble opptakene av togulykken, som krevde 47 menneskeliv, brukt til å fremstille et fiktivt nyhetsinnslag om et apokalyptisk scenario, skriver BBC.

Allerede i januar bekreftet strømmetjenesten at « Bird Box » inneholdt opptak fra 2013-ulykken i Canada – der et løpsk godstog med råolje sporet av i byen Lac-Mégantic med en voldsom brann til følge.

Togavsporingen og den følgende storbrannen inntraff i 2013 i canadiske Lac-Megantic. Opptak er blitt brukt både i "Bird Box" og i TV-serien "Travellers", etter at et bildebyrå solgte opptak til filmskapere. Foto: AP

Opprinnelig ville ikke Netflix fjerne opptaket – til tross for henvendelser blant annet fra kulturministeren i Quebec. Men torsdag sendte strømmetjenesten en epost til blant annet BBC og meldte at man hadde snudd.

Adresseavisens anmelder: Sandra Bullock i blindebukk med døden

– Vi beklager smerten vi har forårsaket i Lac-Mégantic, het det i uttalelsen, der Netflix imidlertid ikke forklarte hvorfor man ombestemte seg. Det vil ifølge BBC ta Netflix flere uker å bytte ut opptaket fra togulykken.

«Bird Box» er ikke alene om å ha brukt opptak fra den tragiske, svært dramatiske hendelsen: Også i TV-serien «Travelers» har filmklipp derfra vært å se, da for å illudere en atomulykke i London.

Også disse er fjernet, og billedbyrået som leverte klippet beklaget at de ble "tatt ut av kontekst og brukt i underholdningsøyemed» og vil informere kjøpere om "sensitiviteten i opptakene", skriver BBC.