– Det er ekstra deilig å kunne servere et sultent festivalpublikum en sånn godbit etter to år med venting, skriver arrangøren i ei pressemelding.

Det er fra før av kjent at Alan Walker, Astrid S, Dagny og Moyka skal stå på scenen når Festningen går av stabelen 3. og 4. september i år.

– Skikkelig svært

Fredag formiddag kan festivalen avsløre at rapperen Tyga er en av årets headlinere.

– Tyga er en av de heteste artistene i verden og har en imponerende katalog med hits. Det er bare å glede seg til å høre låter som «Taste», «Rack City» og «Ayy Macarena» på løpende bånd, sier arrangøren videre.

Tyga skal etter planen stå på scenen i Trondheim i september. Foto: Vianney Le Caer/AP

Tyga debuterte med singelen «Coconut Juice» i 2008, og har siden jobbet med en rekke kjente artister som Snoop Dogg, Drake og Nicki Minaj.

– Det er skikkelig svært at vi får han til Trondheim. Vi gleder oss, sier festivalsjef Hermann Ørn Vidarsson til Trd.by.

Planlegger festival

I pressemeldingen opplyser Festningen at flere artister vil annonseres i løpet av våren og sommeren. Som så mange andre, måtte arrangørene avlyse festivalen i fjor. I stedet arrangerte de streamingfestivalen Festningen 2.0-2.0 på tampen av sommeren.

Ørn Vidarsson sier til Trd.by at de planlegger festival til høsten.

– Det er fryktelig vanskelig å si noe om hvordan det blir framover, men kulturministeren har bedt oss om å planlegge med gjennomføring og det gjør vi.

Vidarsson opplyser at de hittil har solgt 8000 billetter til årets utgave av festivalen. Tirsdag fortalte FHI til NRK at de ønsket å gjennomføre testkonserter med opp til 5000 tilskuere i løpet av sommeren.

Arrangøren av Festningen skriver videre i pressemeldingen at de har tro på at ting ser annerledes ut i september.

– Jo lenger frem i tid, jo mer sannsynlig er det at vi har rykket frem i gjenåpningsplanen. Vi vil selvfølgelig refundere billetter hvis vi ikke får lov til å gjennomføre.