– Vi gleder oss veldig til å spille i Trondheim, og siden to av oss studerte her i flere år er det ekstra stas å skulle spille på akkurat denne festivalen, som samler studenter fra hele verden, sier Gurls i en pressemelding fra Isfit.

Den talentfulle trioen har bakgrunn fra jazzlinjen i Trondheim og har tidligere gjort scenen klar for A-ha i Oslo Spektrum.

Tidligere ble også bandet Razika sluppet til neste års festival.

Konsertsjef: - Fin gave til trondheimspublikummet

Under Isfit i februar er vokalist Rohey Taalah, saksofonist Hanna Paulsberg og bassist Ellen Andrea Wang klare for å varme opp trønderne med helakustisk jazz og en leken snert av pop. Det skal de gjøre i Dokkhuset.

Trioen Gurls, med bakgrunn fra Jazzlinja i Trondheim, sjarmerte Molde-publikummet i senk under Moldejazz i år. Foto: Bjørn Brunvollø

Konsertsjef Ida Marie Alme er tydelig fornøyd når hun annonserer det neste konsertslippet til Isfit.

– Bandet har en spennende «sound» og er en god match med Dokkhuset som konsertarena. Gurls er en fin gave til trondheimspublikummet, sier Alme, som beskriver bandet som forfriskende og morsomme.

Femmer på terningen fra Adressa

Gurls har vekket lyttelysten blant norske musikkanmeldere og har fått gode skussmål i landets største aviser. Adresseavisen ga albumet deres «Run boy, run» terningkast fem.

Det som fremheves som trioens styrke er deres vokale lekenhet, muntre jazz og tekster som er frekke og freidige.

På mange måter er Gurls et motsvar til moderne popmusikk. Lydbildet deres oppleves naturlig og fremføringen gir god nærhet til publikum. Med andre ord et band som passer godt med en av byens mest populære jazzscener, Dokkhuset.