Disney er i ferd med å sluttføre omdøpingen av en rekke av sine studioer, inklusive dem som konsernet kjøpte fra Rupert Murdoch i fjor for over 71 milliarder dollar, skriver BBC.

I januar ble filmselskapet 20th Century Fox, som hadde holdt koken under samme navn siden 1935 og blant annet sto bak «Avatar» og «Titanic», omdøpt til 20th Century Studios.

Og nå har man omdøpt et av de nyinnkjøpte fjernsynsstudioene til 20th Television – og dermed har Disney visket vekk Fox-delen av navnet for godt. 20th Century Fox Television kunne notere sitt navneopphav tilbake til 1949, og har vært hjemmet til en rekke berømte TV-serier som «Batman», «M*A*S*H» og «Simpsons».

Men både 20th Century TV og de omdøpte filmstudioene skal beholde fanfaren i kjenningsmelodien og søkelyslogoen.

Det som tidligere het Fox 21 Television Studios er nå kalt Touchstone Television, og to andre TV-studioer heter nå begge ABC Signature.

– Våre nye studionavn og logoer markerer en ny dag for ABC Signature, 20th Television og Touchstone Television, samtidig som det hedrer deres rike historier og den kreative kraften til The Walt Disney Company, sier Craig Hunegs, president for Disneys TV-studioer i en uttalelse.

BBC skriver at da Disney døpte om filmselskapet i januar, ble det spekulert i om man ønsket å distansere seg fra Rupert Murdochs konservative Fox News-kanal.