Filmen er en slags Frankenstein-versjon som bygger på en roman av Alasdair Gray. 34 år gamle Stone spiller den barnlige karakteren Bella Baxter, en ung kvinne som blir brakt tilbake til livet etter å ha begått selvmord i viktorianske London.

I andre roller i den gotiske, surrealistiske komedien finner vi Willem Dafoe og Mark Ruffalo.

Under filmfestivalen i Venezia sa regissøren Giorgos Lanthimos («The Lobster», «The Favourite») at Stone var med ham hele veien i de krevende nakenscenene, ifølge TMZ.

Lanthimos brukt ord som «fryktløs» og «uten skam» da han beskrev opptakene med henne. De to samarbeidet også i «The Favourite» fra 2018.

– Det flotte med meg selv og Emma er at vi nå har fullført fire filmer sammen. Så dere skjønner sikkert at vi forstår hverandre, sa regissøren, og la til at det innebar at hun var innforstått med at alle sexscenene var nødvendige.

– Hun sa: « - Ja, selvfølgelig forstår jeg det. Du vet, det er Bella. Vi gjør det som må til», sa Lanthimos ifølge Reuters.

«Poor Things» er en av 23 filmer som konkurrerer om den prestisjetunge Gulløven på filmfestivalen i Venezia. Festivalen varer til 9. september.