Mandag slapp hun sin nye julesingel, «Jeg så mamma kysse nissen», på trøndersk, og Dahl har satt sitt eget preg på den gamle juleklassikeren.

– Det er en av mine julefavoritter, og jeg synes den er veldig sjarmerende. Samtidig er den ikke covret i hjel, sier Dahl om valg av sang.

Hadde planlagt

«I Saw Mommy Kissing Santa Claus» er en amerikansk julesang og ble opprinnelig spilt inn av barnestjernen Jimmy Boyd. Boyds plate ble i sin tid forbudt av den romersk-katolske kirken i Boston, fordi de mente at kyssing og jul ikke hadde noe med hverandre å gjøre. Wenche Myhres versjon fra 1991 er kanskje mest kjent i Norge.

– Jeg syntes det passa bra å gi ut denne låten nå. Vi er jo inne i ei tid hvor kyssing er forbudt, så det var en artig parallell, sier Dahl og ler.

Hun hadde i utgangspunktet planer om å slippe en egenprodusert låt, men la det hele på is inntil videre.

– Det er mer en festlåt, og jeg ville ikke oppfordre til det akkurat nå. Så den låten sparer vi, forklarer Dahl.

- Et fint musikkår

Hun beskriver 2020 som et fint musikkår med mange oppturer.

– Selv om det har vært ei trist og kjip tid, har det vært et fint musikkår for min del. Det startet med låten «Få mæ hjæm» i februar. Den slo an hos publikum og det lå an til å bli en travel festivalsommer, men som for alle andre ble det skikkelig antiklimaks da korona kom. Alt røyk, sier Dahl.

Oppturen kom igjen da hun og Åge Sten Nilsen covret låten «Shallow» i vår.

– Den har blitt omtalt som koronalåten av mange. Det er jo artig at man har bidratt til noe fint musikalsk i ei kjip tid.

Dahl har også gitt ut låten «Rompa mi» med Linni Meister, «Mammagutt» og «Sirkus» dette året.

– Det ble jo en del å gjøre etter hvert, men jeg tror det handler om hva du gjør det til selv. Jeg føler at jeg er flink til å kaste meg rundt, og da vi ikke fikk spille konserter med stort publikum, var jeg en av få som gjorde det, sier Dahl, som reiste rundt i landet med en akustisk turne innenfor restriksjonenes rammer.

Julekonserter

Hvert år inviterer Carina Dahl til julebord i Trondheim. Det blir det nok ikke noe av i år, som med så mye annet. Men noen spillejobber får hun skvisa inn når hun er hjemme i Trondheim.

Mandag spiller hun i Olavshallen sammen med Vidar Johnsen, og i romjula er det duket for julekonsert sammen med Dag Ingebrigtsen og pappa Morten «Diesel» Dahl på Tapperiet.

– Det blir veldig lænt å spille sammen med dem, og jeg er glad for at vi får til noe selv om ting er som de er.

Låten «Jeg så mamma kysse nissen» som ble sluppet mandag, er en del av og luke nummer 21 i en julekalender som PwC står bak. En rekke kjente artister har bidratt – deriblant Julie Bergan, Sigvart Dagsland og Silva.