Når Johan Høsts film «En nasjon i sjakk» skal bli film, går produksjonsselskapet nye veier for å finne kvinnen som kan spille topptrente Björk. Blant annet har de gått ut med en etterlysning – og opplyst at en topptrent kvinne søkes til rollen.

Filmen får tittelen «Delta: En nasjon i sjakk» – og produksjonsselskapet Stig og Stein Studio melder at tilbakemeldingene ikke har latt vente på seg. Flere hundre interesserte har meldt seg til dyst.

Men det opplyses at selv med meget stor innsats internt i produksjonsselskapet, vil det ikke bli mulig å møte alle som har meldt sin interesse.

«For å få testet alle som møter på lørdag ordentlig, har vi sett oss nødt til å gjøre en første utvelgelse basert på selftape, bilder og CV-er. Men selv da sitter vi igjen med mange interessante kandidater som vi dessverre ikke får invitert til auditionen nå på lørdag. Det er så utrolig mange sterke og talentfulle damer der ute», sier produsent Tale Bryn Teigene.

I boka er Björk den første og foreløpig eneste kvinnen som har blitt tatt inn i Politiets Beredskapstropp – en eliteenhet med svært krevende fysiske oppgaver.

Nærmere 50 håpefulle kvinner skal nå teste seg for rollen – og skal dermed gjennom et tettpakket program der håpet er at regissør Jens Lien skal finne sin karakter.

Prøvespillingene foregår på Norges Idrettshøyskolen på Sognsvann førstkommende lørdag. Filmens regissør, castingansvarlig, produsenter – samt representanter fra både Politiets Beredskapstropp og Norges idrettshøgskole – vil være til stede.

«Den ene delen av audition består av fysiske tester som er planlagt og gjennomføres i samarbeid med Norges idrettshøgskole og Politiets Beredskapstropp. Den andre delen er en mer tradisjonell audition – der skuespillertalentet skal testes», heter det i pressemeldingen.