«True» var studioplatedebuten til Tim «Avicii» Berling» (1989-2018).

Sluppet i 2013 kombinerte utgivelsen elektronisk, beatbasert dancemusikk med elementer av folk, country og soul og akustiske instrumenter, noe som skapte et unikt og sjangeroverskridende lydbilde, ifølge omtalen. Å høre var sanger som «Wake Me Up» og «Hey Brother».

Da Berling begynte å slippe løs de første låtene, var ikke mottakelsen like god. «Men til tross for negativ mottagelse hadde Avicii en visjon for sin musikk som han visste ville finne gjenklang hos fansen, og han holdt seg til den», heter det videre i pressemeldingen, som konstaterer at «True» gikk rett inn på førsteplass på Billboards Dance-lister.

For ti år siden kom Aviciis debutplate "True". Foto: Universal / Pophouse

Det er Universal og Pophouse, det sistnevnte Abba-Björns underholdningsselskap, som står bak tiårsmarkeringen for «True». Ulvaeus kjøpte Aviciis låtkatalog i fjor, og har også etablert museet Avicii Experience i Stockholm.

På selve slippdatoen for «True», som var onsdag denne uken, ble et bredt utvalg av innhold tilbudt fansen – fra korte snutter lager for Tiktok og Youtube Shorts, til lengre ting som ga et nært innsyn i den kreative prosessen til Bergling. To vinylutgaver vil også bli sluppet: Et av «True» og et i remiksutgave, kalt «True: Avicii By Avicii».