– Det er en stor birolle, en utrolig morsom rolle, sier Alexander Karim til nyhetsbyrået TT.

I skrivende stund befinner han seg på Malta for å spille inn scener til det bebudede romertidsatte filmeposet. Bortsett fra størrelsen på jobben vil han ikke røpe hva det innebærer for hans del.

– Jeg landet i forgårs. Foreløpig har jeg bare rukket å teste sminke og kostymer og treffe regissøren, sier Karim til sitt forsvar.

Sci-fi-legende

Regissør i dette tilfellet er ingen ringere enn Ridley Scott, briten som sto bak den originale «Gladiator»-filmen samt sci-fi-klassikere som «Alien» og «Blade Runner». Karim beskriver møtet som skjellsettende.

– Når du kommer til en innspilling av dette omfanget, med store navn som Denzel Washington involvert, tenker du at du vil bli behandlet som statist, sier han.

– Å så plutselig å sitte i Ridley Scotts trailer og småsnakke, bare han og jeg, er en helt surrealistisk opplevelse. Man er klink edru og kjenner seg beruset på samme tid.

Ingen «demonregissør»

Karim beskriver Sir Ridley som egoløs og spørrende.

– I likhet med de andre jeg har møtt, befinner han seg på øverste topp, sier 47-åringen.

– Det finnes intet ego. De vet bare nøyaktig hvordan de vil ha det, og hva de skal foreta seg. Han er virkelig en mester, men helt åpen for ideer, tanker og forslag om rollen. Han er ingen demonregissør som kommer inn og peker med hele hånda. Han er heller nysgjerrig og stiller masse spørsmål.

Originalfilmen fra 2000 skal ha fått stor betydning for Karim.

– Alle som er født mellom 1965 og 1989, særlig hvis du er av den kreative sorten, har nok betraktet seg selv som gladiatorskikkelsen Maximus, som skal ut og krige mot maskineriet. I mitt tilfelle gjaldt det filmbransjen. Den filmen har betydd så utrolig mye.

Fort i svingene

Karim er ellers aktuell i den tyske storsatsingen «The Swarm». «Gladiator 2»-tilbudet skal ha kommet etter en prosess som pågikk i månedsvis i kulissene.

– Agentene mine jobbet virkelig aktivt for at jeg skulle få komme inn i rommet og prøvespille for rollen, sier han.

– Plutselig en dag fikk jeg en samtale, og da gikk det veldig fort. Det var snakk om en prøvefilming som gikk videre til Ridley, som godkjente, og så var rollen min.

– Kler du sandaler? spør TTs journalist.

– Jeg har trent kampsport hele livet, så jeg har uhyre stygge og istykkersparkede føtter, svarer Karim.

– Vi får håpe at det ikke ligger an til nærbilder av føttene mine i sandaler. «Har den fyren sokker i sandalene?» kommer de i så fall til å si.