- Jeg ble overrasket da jeg jeg så hvor mye låtene hans har blitt spilt av på Spotify. Han har over 32 000 månedlige lyttere i Trondheim!

Det sier Kim Aasli, bookingansvarlig for Pstereofestivalen. Torsdag er det klart at Unge Ferarri skal spille på Marinen i august.

- Unge Ferrari har på kort tid blitt en av Skandinavias mest populære urbane artister, så at han nå skal spille Pstereo er vi veldig fornøyd med.

Tre ganger spellemannsnominert album

Siden debutskiva «Til mine venner» ble sluppet i 2015, har Unge Ferrari bidratt til norsk R&B med selskap fra artister som Tomine Harket, Silvana Imam, Arif og Karpe. I mellomtiden har han sluppet skivene «Romeo må dø» (2017), «MARS» (2018) med Karpe, Arif og Unge Ferrari og fjorårets album, som kom på førsteplass på salgslistene i Norge.

- Når han kommer til Marinen i august, tar han med seg det tre ganger spellemannsnominerte albumet «Midt imellom magisk og manisk, heter det i pressemeldingen fra Pstereo.

Unge Ferrari selger ut konsert etter konsert i Norge, og nylig har han begynt med å erobre det store utland med både konserter i København, Stockholm, London og bransjefestivalen SXSW i USA.

- Unge Ferrari har blitt stor i hele Skandinavia. Mye av grunnen til det tror jeg er Skam. Serien har gjort det å være norsk, og norsk musikk, kult. I København bruker mange unge dansker norske ord som de synes er kule i sitt daglige vokabular. Det er en helt ny verden, sier Kim Aasli.

To utsolgte Storsalen-konserter

Med låter som «Lianer», «Balkong», «Vanilje» og «Vi Kanke Være Venner» skal Unge Ferrari sørge for å nok en gang legge Trondheim for sine føtter når han avlegger Pstereo en visitt.

- Det er ikke mange artister som selger ut Oslo spektrum etter en karrière som ble startet opp for bare fire år siden.

Unge Ferraris låtskrivertalent og fengende produksjoner har ført til både P3 Gull og Spellemann-nominasjoner. I tillegg har det resultert i en mengde festivalgigs og utsolgte klubbkonserter - to utsolgte Storsalen-konserter på Samfundet sist her i byen.

- Han har gjort mye smart, spesielt i tekstuniverset sitt. Låta Balkong er for eksempel en av de låtene med mye følelser og smerte, og jeg tror mange kan relatere til det han synger om.