Her hjemme kommer Espen Askeladd tilbake snart: «Askeladden: I Soria Moria slott» melder seg til dyst 23. august. Og et annet sted i verden, nemlig i filmbyen, planlegger noen å gi «Askepott» nok en eventyrlig utflukt i live action-formatet.

For de siste eventyrfilmene, som vi tidligere har sett i animasjonsformatet, bekles nå av ekte skuespillere i bærende roller.

Når det nå – overraskende nok – er klart for en ny innspilling av eventyret «Askepott», skiller den kommende versjonen seg fra 2015-versjonen med Lily James i hovedrollen. Det skal nemlig denne gangen være duket for en musikal.

Den nye Askepott-filmen skal få cubansk-amerikanske Camila Cabello i hovedrollen. Hun får dermed sin debut på den hvite duken, melder Hollywood Reporter.

22-åringen er mest kjent for hitlåten «Havana» fra 2016 og var i løpet av fjoråret en av de aller mest spilte artistene på Spotify. Cabello skal ved siden av å figurere i hovedrollen også skrive noe av filmmusikken, heter det videre fra filmbransjebladet.

Initiativtakeren til et nyinnspilt Askepott-eventyr er faktisk den britiske skuespilleren og talkshowverten James Corden, og "Pitch Perfect"-skaperen Kay Cannon skal være klar til å trekke i regitrådene.

Sist men ikke minst: Dette blir ikke et Disney-prosjekt. I stedet er det Sony som vil gi Askepott nytt liv igjen. Så langt er det ikke kjent når nye «Askepott» får premiere, og først ut er «Aladdin» (i mai) og «Løvenes konge» (i juni) i nye versjoner.

Også Dumbo er tilbake igjen, men elefanten med de store ørene har så langt ikke innfridd hva gjelder forventede inntekter til billettlukene.