Nicolas Cage spilte våpenhandleren Yuri Orlov første gang i thrilleren «Lord of War» i 2005. Nå får den en oppfølger – 18 år senere, melder Variety.

På ny skal Andrew Niccol skrive manus og regissere, og han har forfattet en hittil ukjent sønn til Orlov-karakteren. Eplet har ikke falt langt fra stammen, for Anton – spilt av Bill Skarsgård – prøver å ta kål på faren. I første film ut mistet Orlov broren Vitaly, spilt av Jared Leto.

Bill Skarsgård skal spille sønnen til Nicolas Cage i oppfølgeren til «Lord of War». Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB

I den nye filmen prøver Anton å sette sammen en hær av leiesoldater for å kjempe i USAs konflikter i Midtøsten, noe som trigger en generasjonskonflikt med pappa, verdens mest beryktede våpenhandler.

– Det er så mye mer å utforske med disse karakterene. Platon sa det best: «Bare de døde har sett en ende på krigen. Jeg ser frem til å tilbringe mer tid i selskapet med den sjarmerende djevelen som er Yuri Orlov og nå hans uekte sønn, sier filmskaper Niccol, mest kjent for manusarbeidet med «The Truman Show» – som innbragte ham en Oscar-nominasjon.

Bill Skarsgård følger i sin egen families tradisjon og gjør det skarpt i Hollywood: Han var senest å se i «John Wick: Chapter 4», og dukker snart opp i nyinnspillingen av «The Crow».

Skarsgård er ifølge bransjebladet om bord på produsentsiden.