Arrangørene konkluderte med at første gjennomføring av festivalen Festningen ble en suksess. Det har likevel vært usikkerhet knyttet til hvorvidt det også blir festival på Kristiansten Festning neste år.

Mandag er det klart at festivalen arrangeres på nytt i 2019.

Det var mange med diverse bekledning som dukket opp under årets Festningen. Nå er det klart at førstegangsfestivalen får arrangere også neste år. Foto: Håvard Jensen

Hemmelighetsfull om headliner

Festivalen har tidligere gått ut og fortalt at de samtidig har hatt en stor artist klar til neste års festival. De er fortsatt hemmelighetsfulle om hvem det er.

- Vi kan ikke gå ut med hvem det er ennå, men det kommer til å bli helt vilt. Vi velger å slippe et begrenset antall festivalpass til en veldig god pris, før vi slipper noen av artistene, sier kommunikasjon- og markedsansvarlig for festivalen, Rachel Nordtømme.

Kommunikasjon- og markedsansvarlig for festivalen, Rachel Nordtømme, er hemmelighetsfull når det gjelder neste års første headliner. Her fra oppriggingen til årets Festningen. Foto: Espen Bakken

Festivalen som ble arrangert på Kristiansten Festning i slutten av august i år, hadde artister som Kygo, Steve Angello, Gabrielle og Arif & Unge Ferrari. Festivalbillettene var utsolgt både fredag og lørdag.

Den andre utgaven av Festningen-festivalen arrangeres 30. og 31. august 2019, og de første billettene slippes altså allerede førstkommende torsdag klokken 19.00.

Bergenseren Kamelen benyttet anledningen til å «stage-dive» midt blant trondheimspublikumet under Festningen i år. Foto: Håvard Jensen

Større kapasitet

Området ved Kristiansten Festning er inne i en prøveperiode, hvor det er tillatt et begrenset antall konserter med maksimalt 14 000 publikummere per dag. Prøveperioden er forlenget til 2019, og Festningen-festivalen har nå fått klarsignal fra grunneier Forsvarsbygg.

- Festningen fungerte perfekt som festivalarena. Publikum var i ekstase og det var vanvittig god stemning. Det var ingen lange køer, alt fungerte veldig bra, sier Nordtømme.

Festivalen ønsker å selge enda flere billetter til neste års festival. I 2018 satte de et tak på 10 000 publikummere per dag. Foto: Håvard Jensen

Området har en kapasitet på 14 000 publikummere per dag. I år valgte festivalen å stoppe på 10 000 personer, og neste år vil de selge enda flere billetter.

- Vi så at vi hadde god plass på festivalområdet i år, og skal derfor øke kapasiteten neste år. Målgruppen vår er 18-30 år, og det er 38 000 studenter i Trondheim. Vi ønsker at så mange som mulig skal få oppleve magien på Festningen neste sommer.

Mer enn musikk

I tillegg til 17 artister, var det er stort mat- og markedsområde på Festningen i år. Det blir det også i 2019. Selv om festivalledelsen var fornøyd med gjennomføringen første år, blir det sannsynligvis noen endringer.

- Vi er inne i en prosess hvor vi ser på hva vi kan gjøre for å utnytte det flotte festivalområdet enda bedre. I tillegg ønsker vi å tilby noen kule aktiviteter til publikummet vårt. Vi skal være den feteste festivalen for vår målgruppe i Midt-Norge, kanskje til og med i hele landet, sier Nordtømme.