NRK byr på tradisjoner, melder kommunikasjonsavdelingen i NRK når programmene for julen er klare. Og først ut, fra 1. desember, er den nye julekalenderen «Stjernestøv», som beskrives som et moderne eventyr.

Med «NRKs juleønskekonsert» setter Kringkastingsorkestret videre julestemningen på NRK1 lørdag 19. desember.

Årets julemeny byr videre på en helt flunkende ny serie om Kjell Aukrust. Britisk kostymedrama står for tur i form av miniserien «Ein song om lengsel». «Den nye dyrlegen», om James Herriot som blir veterinær i vakre Yorkshire Dales, er en annen seriegodbit å glede seg til.

Det blir spesialepisoder søndag 20. desember av «Der ingen skulle tru, at nokon kunne bu» og «113», og «Året med kongefamilien» dukker opp 26. desember.

«Kvelden før kvelden» ledes i år av Marte Stokstad og Mikkel Niva, mens Eyvind Hellstrøm stiller seg på kjøkkenet. Grevinnen og hovmesteren er som vanlig klar til dyst klokken 21.

Selve julaften kan vi glede oss til gjensyn med juleklassikerne «Tre nøtter til Askepott», «Donald Duck og vennene hans», «Pippi Langstrømpe» og «Reisen til julestjernen». Det blir direktesendt gudstjeneste fra Nidarosdomen – mens Sølvguttene, i god tradisjon, synger jula inn klokka 17.

Desember byr også på premierer på en rekke dokumentarserier, og gjensyn med både «Team Ingebrigtsen» og Helene Sandvig står for tur.

Øystein Bache og Rune Gokstad varter også i år opp med «Julenøtter», og så blir det både Underholdningskavalkade, Norge Rundt-kavalkade, Nyhetsåret og Sportsåret, loves det fra kanalhold.