Vi har tidligere skrevet om Ruben Villarroel. Han lever av å spille dataspillet Counter-Strike.

I februar vant laget hans, Dignitas, 50 000 dollar etter at de kom på andreplass i en turnering i Litauen.

Følg trd.by på Facebook

I helga vant de firedobbelt så mye da de tok førsteplassen i turneringen Epicenter Moscow i Russland.

- Følelsen er ubeskrivelig, jeg har ikke ord på hvor deilig det er å endelig etter så mange år vinne noe så stort, sier Ruben Villarroel til trd.by.

Dette skal han bruke pengene på

Pengepremien ligger på hele 250 000 dollar, godt over to millioner norske kroner.

- Pengene skal investeres for min del, og jeg har planer om å kjøpe meg et hus etter hvert, sier Ruben.

Når trd.by kontakter Ruben er han på vei til en ny turnering i Brasil.

- Det blir veldig spennende for der har jeg aldri vært før, sier han.

- De beste lagene i verden deltok

Jonas Alsaker Vikan, journalist i Adresseavisen, var tidligere i verdenstoppen i CS. Selv om han har lagt CS-karrieren på hylla, følger han fortsatt esport tett. Veteranen har følgende å si om om Villarroel og Dignitas prestasjon i Russland:

- Dette er en ny turneringsarrangør, og deres første forsøk på å arrangere CSGO. Størrelsen på premiepotten og på selve arrangementet har imidlertid gjort at alle de beste lagene i verden deltok, sier Vikan.

- På grunn av nivået på motstanderne, er det en ekstremt sterk prestasjon. Alle de beste deltok. Laget som ble slått i finalen har vært i verdenstoppen siden 2006 og er et av de mest meritterte noen sinne. De har også vunnet flere turneringer i det siste, så det gjør nok prestasjonen om mulig enda større, legger han til.

Håkon (25) har retrospill til over 70 000 kroner: - Det hender at kollegaer eller bekjente får se samlingen for første gang. Da får de sjokk

- Krever veldig mye trening

Villarroel begynte å satse seriøst i 2012, og sluttet på skolen for å fokusere hundre prosent på spillet.

Vikan forteller at hvis man skal hevde seg på verdensbasis, slik som Villarroel og laget hans har gjort, så er det mange faktorer som spiller inn.

- Å få til noe sånt er noe som veldig få klarer én gang. Det krever veldig mye trening og dedikasjon på individuelt nivå for å få gode nok tekniske og taktiske egenskaper. Så er det et lagspill hvor relasjonen til fire andre samt kommunikasjon og strategi skal sitte. Dette krever mye kollektiv terping og, ikke minst, personkjemi. Summen av alt skal i tillegg ut i avgjørende situasjoner i løpet av en turnering - det er veldig mye som skal klaffe.

På to år mistet John Freddy (31) foreldrene sine til kreft: Nå gjør han noe helt spesielt for Kreftforeningen