I Prinsenkvartalet i Trondheim er vegger revet, og nye er bygd opp. Om noen uker åpner den nye Mathallen i byen.

- Mathallen vil ha offisiell åpning 11. juli, sier daglig leder Anne Morkemo.

Les også: Halvparten av bussavgangene kuttes i sommer

Planen var å åpne Mathallen i juni, men det har blitt noen forsinkelser i byggearbeidet.

Bestemmer selv

Mathallen blir organisert som én stor butikk der lokale matprodusenter fra Midt-Norge er representert. Hallen skal også ha restaurant, kaffebar og akevittbar. Restauranten vil bruke råvarer fra butikken.

– Det blir ingen kjøpte plasseringer, ingen får være eksklusive på noe. Trondhjemmerne får bestemme hva de har lyst på, sier matfaglig ansvarlig Eirik Lier i et tidligere intervju med Adresseavisen.

I tillegg til alt tenkelig spiselig, skal det også settes opp en egen akevittbar.

- Dette kom i stand etter innspill fra publikum. Mange har med seg utenlandske gjester og synes det er stas å vise fram akevitt, som er norsk og faktisk også opprinnelig trøndersk, sier Morkemo.

Må brukes

Tidligere forsøk på delikatessebutikker og matmarkeder har floppet i Trondheim. Både Rafnklau, slakterbutikken Finne Kjøtt og gårdsmatbutkkken Fru Pedersen har måttet legge inn årene. Trøndere sies å være en kundegruppe som er aller mest glad i billigkjeder når de handler mat.

– Jeg håper de får det til. Byen trenger det. Men alle synes det er all right med eksklusiv mat, men da holder det ikke at kundene bruker mathallen bare et par uker før jul, sier Tobias Aune som drev delikatessebutikken Rafnklau til Adresseavisen i november i fjor.

Mathallen skal være åpen sju dager i uka, og har åpningstid fra klokka 7 til 19 på hverdager. Utover dette vil den være åpen for kurs og gruppearrangementer.

Les mer om Mathallen her!