Ellen M.E Lundring er en av Norges mest inspirerende matskribenter, og drev i mange år en av Norges best leste matblogger. Hun har også vært redaktør for magasinet Bake. Nå deler hun raske og supergode oppskrifter med trd.bys lesere.
Tro det eller ei; du trenger ikke være vegeterianer for å bli forelska i denne gryta. Siden porsjonen er raus, får du antakeligvis rester som kan fryses ned og brukes til lunsj dagen derpå.
Varier gjerne grønnsakene og blandingsforholdet mellom dem, og har du grønnsaker som begynner å bli slappe eller må brukes opp, er det bare å slenge dem oppi også.
Miriam (22) fra Malvik deler oppskriftene sine med over 20 000 andre
Grønn glede
(ca. 6 porsjoner)
Dette trenger du:
I løk
3 gulrøtter
2 fedd hvitløk
1 ts revet fersk ingefær
1 grønn chili
3 stilker selleri
1 liten fennikel
½ purreløk
10 soltørkede tomater
2 ss tomatpuré
2 bokser (800 g) hermetiske tomater
3 esker (ca 800 g) sorte bønner
2-3 dl vann
Smak til med salt og pepper, sukker og cayennepepper
Bladpersille
Karen (21) hjelper nesten 80 000 fattige studenter med å leve sunt
Dette gjør du:
Stek løk og gulrot på medium varme til løken blir myk og blank. Tilsett hvitløk, ingefær og grønn chili mot slutten av steketiden.
Tilsett deretter selleri, fennikel, purreløk og soltørkede tomater. La det surre med i ca 2 minutter.
Tilsett tomatpuré og fres ytterligere et lite minutt. Tilsett hermetiske tomater og vann.
Skyll av bønnene under rennende vann og ha oppi gryta. La gryta putre i ca 5 minutter.
Smak til med salt og pepper, sukker og cayennepepper. Vend inn finhakket bladpersille på slutten av koketiden. Denne gryten bruker jeg å servere med potet/søtpotetmos.
Denne artikkelen ble først publisert i mars 2017, men deles på ny til glede for våre nye lesere.