Studentenes fredspris deles ut hvert andre år år tild studenter eller studentorganisasjoner som gjør en innsats for fred, demokrati og menneskerettigheter.

Torsdag kveld ble prisen delt ut i Storsalen på Studentersamfundet.

Følg trd.by på Facebook

Opplevde borgerkrig i hjemlandet

Årets vinner er jusstudenten Hajer Sharief fra Libya. Hun opplevde borgerkrigen i hjemlandet på nært hold for fem år siden. Siden den gang har hun jobbet med å inkludere damer i fredsbyggende arbeid.

23-åringen har bygd opp en egen organisasjon i Libya, Together We build It, og hun samarbeider også med FNs generalsekretær Ban Ki-Moon og Koffi Annan, skriver Studentens fredspris i en pressemelding.

- Sharief er et strålende eksempel på at unge ikke er morgendagens ledere, men at ungdom tar lederskap i dag. Hun symboliserer håp i en tilsynelatende håpløs kontekst, skriver komitéen for årets fredspris i sin begrunnelse.

Johannes (21) spiste mat for 15 kroner dagen for å hjelpe syke barn

Brende: - En modig stemme

Utenriksminister Børge Brende uttaler følgende om årets vinner i en pressemelding:

- Jeg er glad for at Studentenes fredspris i år tildeles unge og uredde Hajer Sharief. I et Libya preget av politiske motsetninger, voldelig konflikt og tradisjonelle kjønnsrollemønstre er innsatsen til representanter for det sivile samfunn avgjørende. Sharief arbeider målrettet for å sikre ungdoms og kvinners plass og rolle i gjenoppbyggingen av landet. Med sitt arbeid er hun en modig stemme i kampen for et fredeligere og mer demokratisk Libya.

Trondheimsjenta Emilie (20) vil brukelivet sitt på å hjelpe flyktninger