NTNU har i mange år gitt jenter to ekstrapoeng for å sikre kjønnsbalansen i en rekke studier som var for guttedominert. Nå har Kunnskapsdepartementet endret opptaksforskriften for høyere utdanning. Det gjør at jentepoengene forsvinner fra mange studier,  skriver Universitetsavisa.

Departementet mener at kjønnsbalansen er god nok i en rekke fag.

NTNU beholder jentepoengene på flere av sivilingeniørstudiene som ingeniørvitenskap og IKT, marin teknikk og datateknologi. Totalt beholder NTNU ekstrapoengene til jenter på ni studier. Les mer om dette her.

Dømt til behandling etter Dreams-brannen

Natt til 6. februar i fjor begynte det å brenne ved Dreams showbar i Munkegata i Trondheim. Fire dager senere ble en 24 år gammel mann pågrepet. Han har sittet varetektsfengslet siden 13. februar i fjor.

I forrige uke møtte mannen i Sør-Trøndelag tingrett, tiltalt for blant annet overtredelse av mordbrannparagrafen etter brannen på Dreams. Tirsdag kom dommen. Tingretten mener 24-åringen startet brannen, men at han var psykotisk på gjerningstidspunktet. Han kan derfor ikke straffes og dømmes til tvungent psykisk helsevern. Det skriver Adresseavisen.

Sommervarme i januar på Sunndalsøra

Den offisielle målestasjonen på Sunndalsøra viste 17,2 grader klokken 21 i går kveld. Like bak kom sunnmørsgrenda Tafjord på 17,1.

Snøen som hadde kommet de siste dagene, smeltet vekk på rekordtid. Det var ganske enkelt t-skjorte-vær på industristedet – i januar. Så varmt var det at også moskusender, som regnes som en tropisk fulgl, ble observert tassende på Sunndalsøra, ifølge Tidens Krav. Les mer om tropevinteren her.

Influensasesongen er i gang

Rundt nyttårshelgen fikk én prosent av alle som gikk til legen influensadiagnose. I tiden fremover vil flere rammes, mener Folkehelseinstituttet. Sesongen er i gang.

- Aktiviteten er foreløpig lav, men vi ser en økning som tyder på at sesongen er i gang, sier lege Karine Nordstrand ved avdeling for infeksjonsovervåking hos Folkehelseinstituttet til egne nettsider. Les mer om det i Adresseavisen.

Boligbyggingen økte kraftig i fjor

Bygging av over 30.000 boliger ble satt i gang i 2015. Det er en økning på 19 prosent fra året i forveien. Det er i Akershus det bygges flest boliger. Rogaland kommer på annen plass og Hordaland på tredje, skriver NTB.