Frustrasjonen over manglende buss flommet til slutt over, og trondheimsmannen laget likegodt et dikt om sitt forhold til AtB. Trd.by gjengir etter avtale med forfatteren, diktet som Dag Jomar nylig la ut på sin Facebook-side:

"Du AtB, du AtB

Når du sier du skal kommeSå dryger du til tiden er ommeNår du sier du har allerede drattSå venter du rundt hjørnet, lur som en katt

Du smyger deg omkring, listig og lurDu prøver kanskje å gjøre meg skikkelig sur?

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøreJeg prøver bare å kjøreen liten buss i ny og neHva er galt med det?

Men nå er det visst glattføreOg du har ikke snørePå når du kommer og gårTror du kanskje tiden står?

Når skal du læreEller er det jeg som får den æreAv å erfare svik og bedragHver natt og hver dag

Du er litt spesiell,Har det ikke helt på stellNei, vi blir nok aldri vennerNår dette alltid hender"

Dag sier selv dette om dikt-stuntet:

- Jeg har over lang tid opplevd ulike positive og negative opplevelser med sanntidssystemet til AtB. Jeg har gjort det til en "greie" at jeg poster på Facebook eller Snapchat for å "dele min smerte". Noen ganger har jeg ytret meg sterkt negativt - andre ganger med en mer ironisk og humoristisk tone. Denne gangen valgte jeg den humoristiske, sier han til trd.by.

- Kan være feile prognoser

AtB svarte tirsdag kveld dette til Merslands poetiske kritikk:

- Vi setter pris på tilbakemeldinger og det er jo artig med litt kreative innslag, mener Grethe Opsal, markedssjef i AtB, og fortsetter:

- For oss er det viktig at kundene skal kunne stole på den informasjonen de får. Dessverre skjer det selvfølgelig at sanntidsprognosene viser feil. Dette kan skyldes flere forhold. Enten kan det være tekniske problemer om bord i bussene, eller at bussen blir hindret i trafikken. Ved hindringer på grunn av trafikale forhold vil man se at tiden på skjermen står stille i og med at sanntidssystemet er GPS-styrt, skriver Opsal i en e-post.

Hun presiserer at AtB jobber kontinuerlig med å kvalitetssikre og forbedre sanntidssystemet.

- All sanntidsinformasjon er basert på en prognose når bussen forventer å ankomme holdeplass. Dersom det mangler sanntidsinformasjon fra bussen, vil det være planlagt rutetid som blir kommunisert. Planlagt rutetid vil vises med «ca.» foran tidspunktet, skriver Opsal.

Så gjenstår det å se om buss-poesien hjelper på. I mens kan du også lese om 7 ting vi elsker og hater med buss.

Gjør som over 16 000 andre; følg trd.by på Facebook