Det er nedbør i prognosene både i denne uken og neste, men all nedbør som kommer vil være regn. Det er bare i høyere strøk at nedbøren kommer som snø og sludd.

Milde luftmasser fra Norskehavet setter sitt preg på prognosene i dagens langtidsvarsel. Temperaturen stiger fra torsdag, og gjør et skikkelig hopp i helgen.

Følg trd.by på Facebook

Mildvær og regn i helgen

Det kan ikke utelukkes temperaturer opp i nærmere ti grader de mildeste stedene på søndag. Også mandag blir det meget mildt for årstiden.

Samtidig kommer det en del regn. Varslene viser mellom 25 og 50 millimeter nedbør fra lørdag kveld til natt til tirsdag.

Har du fått med deg dette? Sjekk de flotte, nye julelysene i Midtbyen

Perioder med sol både denne og neste uke

Langtidsprognosen er ikke bare skyet vær og regn. Både denne uken og neste er det enkelte dager med solperioder.

Særlig fredagen denne uken ser meget lovende ut med sol hele dagen, mens det blir delvis skyet oppholdsvær og perioder med sol i dag og på lørdag.

Også neste uke kommer det enkelte dager med mye fint vær som tirsdag og onsdag. Oppholdsvær og lettere skydekke betyr at temperaturen synker igjen fra tirsdag, særlig om natten.

Fram til fredag i denne uken blir det kuldegrader om natten, men fra lørdag og fire dager framover blir det plussgrader døgnet rundt.

Noen liker jula litt bedre enn andre: Marianne (23) begynte å planlegge jula i juni

Nattefrost i julen

Fra onsdag i neste uke og ut langtidsperioden blir det igjen nattefrost. Prognosene viser ned i seks-sju minusgrader i lavlandet på det kaldeste.

GODE TIPS: Slik kan du pakke inn julegavene med «det lille ekstra»

Varsler snø igjen fra 1. juledag

Mye mildvær og regn kommer til å tære hardt på snøen i lavlandet før jul.

Alle som ønsker seg snø i julen bør derfor krysse snøskuffene for at dagens varsel for 1. juledag og romjulen stemmer. Prognosen sier litt snø 1. og 2. juledag og onsdag i romjula.

Totalt kan det komme i overkant av ti centimeter snø de tre dagene, men det er viktig å huske at snøvarsler så langt fram i tid er meget usikre.

Kanskje det beste er å holde seg inne? Slik blir jula på Netflix