Et titall eldre i Midt-Norge er frastjålet lommebøkene den siste tida. Politiet frykter flere slike tyveri før jul og advarer nå mot lommetyver.

- Fra starten av november og utover har vi sett en økning av lommetyverier fra eldre ofre. Dette har skjedd når de har vært ute og handlet, og vi har et titalls tilfeller siden november, sier politibetjent Atle Lothe Pedersen ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen (krever pålogging).

Politibetjenten opplyser at lommetyvene ofte følger opp tyveriet med misbruk eller forsøk på misbruk av bankkortene til ofrene. Så langt er ingen pågrepet for lommetyveriene, men i forbindelse med etterforskningen ser politiet at det har vært en økning av samme type kriminalitet i Østfold og Oslofjord-området også.

- Vi vet av erfaring at antallet lommetyverier øker i hele landet når julestria nærmer seg. Det er gjerne proffe, utenlandske lommetyver som står bak. Derfor ber vi folk være på vakt fremover, sier Lothe Pedersen til Adresseavisen.

Siktet for misbruk av fire barn

En mann fra Nord-Trøndelag er siktet for misbruk av fire barn. Siktelsen mot mannen er utvidet. Mannen i 30-årene er fra Namdalen og ble pågrepet av politiet i oktober. Da ble mannen siktet for voldtekt av to barn under 14 år. Nå er siktelsen utvidet til å gjelde seksuell handling mot to nye barn. Mannen er ikke siktet for voldtekt av alle de fire barna, skriver NRK Trøndelag på sine nettsider.

Kvinne knivstukket i Oslo

En 23 år gammel kvinne er knivstukket flere steder på kroppen i et boligbygg i Kirkeveien i Oslo. En 24 år gammel mann er pågrepet i saken. Politiet ble varslet om hendelsen klokka 02.50 av en beboer i samme bygg hvor knivstikkingen skal ha skjedd. – Han fortalte at en kvinne hadde kommet inn i leiligheten. Hun var knivstukket, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til NTB.

SpareBank 1 SMN gir 200 000 kroner til flyktninger og asylsøkere

SpareBank 1 SMN gir 200 000 kroner til frivillige lag og foreninger i Trøndelag, og på Nordvestlandet, som ønsker å hjelpe bosatte flyktninger og asylsøkere på mottak. - Vi ønsker å gi en håndsrekning til mennesker på flukt fra krig og nød. Derfor vil vi stimulere frivillige lag og foreninger som skaper aktiviteter for flyktninger og asylsøkere, og særlig barn og unge. Dette initiativet håper vi skal bidra til at de blir kjent med og finner seg til rette i sitt nye lokalmiljø, sier konsernbanksjef Eli Arnstad, som leder gavefondet i SpareBank 1 SMN i en pressemelding.