Bakgrunnen for saken er Brennpunkts dokumentar «Kontrollørene kommer», som handler om Statens kvalitetssikringsordning og retter søkelyset mot styringen av store statlige investeringsprosjekter, samt kvalitetssikring av deres budsjettoppnåelse, skriver Journalisten.

Lik trd.by på Facebook!

Leder og professor for forskningsprogrammet Concept, Knut Samset, klaget dokumentaren inn for PFU i fjor vinter fordi de mener den fremstiller forskningen ved NTNU på en uredelig og skadelig måte.

- Dette var et ekstremt angrep på forskningen ved dette universitetet, og en sak som havnet på rektors bord. Mange hisset seg opp over det. Selv var jeg den som hisset meg minst opp over det, sier Samset til Journalisten.

Disse NTNU-studentene har en millionbedrift i kjelleren!

Kostet 170 000 kroner

Klagen fikk ikke medhold, men PFU ga NRK påpakning om å være rausere.

Selve klagen kostet universitetet 170 000 kroner etter at de hyret Anders Cappelens selskap PRforlaget.

I en e-post til Journalisten, skriver Samset at NTNU nå er ferdig med denne saken.

Les: Trondheims første pilatesstudio!

- Et åpenbart presseetisk brudd

Anders Cappelen selv bekrefter at universitet tok kontakt, og mener oppdraget samlet kostet 135 500 før merverdiavgift, ifølge Journalisten.

– For en så stor sak synes jeg ikke det var dyrt, sier Cappelen om summen.

– Men NRK ble jo frikjent?

– Ja, og det er uforståelig. NTNU ble beskyldt for forskningsfusk, og Brennpunkt nektet å ta med imøtegåelsen. Et åpenbart presseetisk brudd. Men PFUs sekretariat skrev likevel en frifinnende innstilling, og da var løpet kjørt.

Dette utestedet mister skjenkebevillingen!