BBC-produserte «Planet Earth» (2006) var å på norske TV-skjermer tilbake i 2007 på NRK som «Planeten vår», mens «Planet Earth II» kom i 2013 og hadde norsk premiere året etter.

Nå vender skaperne tilbake med «Planet Earth III», som blir å se på BBC Nordic fra 12. november. Der de til første serie festet kameraer til ballonger for å filme trær ovenfra, har droneteknologien siden den gang revolusjonert luftfotografering.

Første episode av «Planet Earth III» er viet havene. Korallrev utgjør bare 1 prosent av havområdene, men er likevel hjem for mer enn en fjerdedel av alle havets arter. Foto: BBC Nordic

Med fremdeles er uansett David Attenborough – som er blitt hele 97 år.

– Den naturlige verden fortsetter å overraske oss, men siden Darwins tid har den endret seg til det ugjenkjennelige, omformet av en kraftig kraft – oss. Vi vil se hvordan dyr tilpasser seg på ekstraordinære måter for å overleve de nye utfordringene de står overfor. På dette kritiske punktet i historien må vi nå se på verden gjennom en ny linse, fastslår Attenborough.

David Attenborough, i dag 97 år, har vært aktivt med på å lage alle «Planet Earth»-seriene. Foto: AP

Det tok nær fem år og 1904 opptaksdager for å lage tredje runde «Planet Earth», som i episode for episode tar for seg kyst, hav, ørkener og gressletter, ferskvann, skog og de mest ekstreme områdene, såvel som egne episoder viet konservatorene - heltene - som jobber med å bevare sjeldne arter og natur,.

Serien er filmet i 43 land over seks kontinenter. Det sjeldneste dyret som er å se er en Atelopus halihelos-frosken, som det bare finnes 49 individer igjen av.

«Planet Earth III» er filmet i 43 land over seks kontinenter. Her intervjues Keron Murray, som representerer Wuthathi-folket på Raine Island, som jobber for å bevare øya - som er det viktigste utklekkingsstedet i verden for en skilpaddeart. Foto: BBC Nordic