Ifølge tv2.no så utviklet det mandag seg et lavtrykk sør i Atlanterhavet. Tirsdag økte det i styrke, og er nå vokst til en tropisk storm. Onsdag midt på dagen ligger senteret i uværet ved Bermuda, utenfor østkysten av USA.

– Kate vokser til orkan styrke i løpet av dagen, og fortsetter nordøstover utenfor østkysten av USA, forteller Storm-meteorolog Beathe Tveita.

Meteorologene har gitt uværet navnet «Kate», skriver tv2.no.

Nedbørområdet kommer inn over Storbritannia allerede lørdag, sier Storm-meteorolog Beathe Tveita til tv2.no.

Uværet passerer nord for Skottland, og i Norge starter regnværet midt på dagen søndag.

– Akkurat nå viser prognosene 50-60 millimeter fra søndag ettermiddag til mandag ettermiddag. Men slike rester av tropiske sykloner er normalt veldig våte, så jeg blir ikke overrasket om neste prognose viser mye mer, sier Tveita.

Hele Sør-Norge får det vått ifølge tv2.no, men Vestlandet tar støyten. Regnværet fortsetter hele mandag og tirsdag.

– Det blir nedbør også i Midt-Norge og i indre strøk av Nordland. Sør-Sverige kommer også til å få det skikkelig vått, sier Tveita.

Riski tilbake

Riku Riski vender tilbake til Trondheim og RBK. IFK Göteborg benytter seg ikke av opsjonen på kjøp, skriver Adresseavisen.

Bilfrie gater bra for omsetning

Bilfrie gater er et klart pluss for omsetningen for næringsdrivende. Ingen andre gater i Midtbyen kan vise til like stor omsetningsøkning som gågatene. Veksten i handelen i gågatene er nesten dobbelt så stor som ellers i Midtbyen , viser tall fra Trondheim kommune og Midtbyen Management. Les hele saken hos Adresseavisen (krever pålogging).

Fjerner trafikkork

Fire bussholdeplasser vil bli redusert til to ved Gløshaugen. Trafikkmålinger viser at buss 5 kan bruke opp mot 10 til 15 minutter på de få hundre meterne fra holdeplassene i Gløshaugen i Trondheim. Det er derfor planlagt en rekke tiltak for å gjøre det lettere for busspassasjerer og fotgjengere å ferdes i området Høgskoleringen, Richard Birkelands veg og Strindvegen. Det skriver Adresseavisen.