Emma Jarvis står bak Trondheim Vegan Fair som arrangerer et vegansk julemarked nå i helga. Hun mener at en måte å ha en mer miljøvennlig juletid på, er ved å spise mer plantebasert - det vil si mindre kjøtt og meieriprodukter. Det er stadig flere nordmenn som ønsker å spise mindre kjøtt, men det er ikke alltid lett å vite hvor man skal begynne, spesielt i juletida. Men Jarvis har gode råd!
Gluten- og melkefri julebakst? Ja takk!
Med det blir dagens tips i Trd.bys adventskalender:
Luke åtte - slik spiser du enkelt mer plantebasert!
- Et lurt sted hvor du kan begynne er å sjekke ut norske bloggere som Vegetarbloggen.no og Veganmisjonen.com. De har mange deilige oppskrifter på hva du kan ha på juletallerkenen, men også julebakst og snop.
Hvis du ikke er helt sikker på dine ferdigheter på kjøkkenet, kan du få inspirasjon på gratis kokkekurs med Per Viderup fra Falafelkompaniet. Han holder kurset «vegansk julebuffet» klokken 16.15 den 9. desember på Verkstedhallen.
Her kan du dra ut på byen - på selveste julaften
Hvis du ønsker å slappe helt av og ikke lage mat i det hele tatt kan du smake masse deilig vegansk julemat på Trondheim Vegan Fair, julebakst fra Fristelse kafe eller juleost fra Furu Creamery.
- Det er også mulig å få en vegansk julebuffet i Trondheim hos Stammen Cafe som har vegansk julebuffet mellom klokken 17.00 og 19.00 den 8. og 15. desember - perfekt for deg som vil spise mindre kjøtt, men er usikker på hvordan man får det til i høytida!
Følg med i morgen for luke nummer 9!
SJEKK UT DETTE: Trd.by søker unge, engasjerte stemmer!
Hold deg oppdatert! Følg trd.by på Facebook