Den antatte hovedmannen bak terroren i Paris ble drept i en politiaksjon onsdag, skriver Adresseavisen.Levningene av 28-åringen, Abdelhamid Abaaoud, ble funnet i en bygård i Paris-bydelen Saint-Denis, som fransk politi aksjonerte mot.– Abdel Hamid Abaaoud er akkurat formelt identifisert ved hjelp av fingeravtrykk. Han ble drept under politiets aksjon. Det var hans lik vi fant i leiligheten, gjennomhullet av kuler, heter det i en kunngjøring fra påtalemyndigheten i Paris.

Øker sikkerheten rundt cupfinalen

Også cupfinaleoppgjøret mellom Rosenborg og Sarpsborg kommer til å få oppgradert sikkerhetsoppbud på grunn av terrorhandlingene i Frankrike, det skriver Adresseavisen.– I denne sammenheng vil dette bety tiltak i samspill med arrangør, tilstedeværelse av både uniformert og sivilt politi, etterretning og dialog. I tillegg kan vi benytte politiets nasjonale bistandsressurser, sier stabssjef Johan Fredriksen i Oslo-politiet.Likevel skal det være trygt for de snaut 30.000 tilskuerne som gleder seg til cupfinaleoppgjøret. Tilskuerne må uansett regne med tettere og hyppigere kontroller før de tar seg inn på stadion.

Problemer for asylbarna

Alvorlige forhold blir avdekket i ny rapport om barn på norske asylmottak, ifølge Redd Barna, skriver Adresseavisen.

Dette kommer frem i forskningsrapporten “Levekår for barn i asylsøkerfasen”, som er utarbeidet av NTNU Samfunnsforskning i samarbeid med Norsk institutt for by- og regionforskning og Høgskolen i Nord-Trøndelag.

- Beskrivelsen som gis av de emosjonelle problemene hos barna er svært bekymringsfull – de er urovekkende høye. Ungene strever med stress og mange bekymringer. Dette forsterkes av dårlige boforhold, dårlig psykososialt helsetilbud, liten kontakt med omgivelsene og lokalsamfunnet utenfor mottaket, sier Janne Raanes, leder av Norgesprogrammet i Redd Barna.

Endelig snø

Lengter du etter snø og skiforhold? Da kan du glede deg over at snøkanonene på Oppdal går for full maskin.

- Snøkanonene er heldigvis i full sving, så det er litt ålreit, sier daglig leder Arnulf Erdal i Oppdal skiheiser. Mer om saken kan du lese på Adressa sine nettsider.

Lik trd.by på Facebook!