- Før jeg svarte på telefonen, pustet jeg egentlig inn veldig dypt for å forberede meg på at de har valgt andre kandidater, forklarer Radino Mahendra (21)

Før helgen ble det klart at han skal følge i fotsporene til flere av Norges fremste politikere. Målet er at Radino skal skoleres til å kunne bli en av fremtidens stortingsrepresentanter og ledere for partiet Høyre.

- Jeg var på bussen og var egentlig helt i sjokk over at jeg klarte å komme inn. Dette er jo et skoleringsopplegg som utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide og statsråd Torbjørn Røe Isaksen har vært med på. Man takker vel ikke nei til et slikt tilbud!

Den fremste talentsatsninga

I dag er Radino lektorstudent ved NTNU og første nestleder i Trøndelag Unge Høyre. Han er nå også blant ti deltakere som er valgt ut blant 100 søkere til det partiet kaller sin fremste talentsatsning, Eliteprogrammet.

Programmet arrangeres årlig, og er intensivt med tre samlinger, med tøffe skoleringer fra etablerte personer i partiet, samfunns- og næringslivet. Radino forklarer at han vil få trening i politikkens fire kjerneområder: Politikk, organisasjon, kommunikasjon og ledelse.

- Jeg har stor tillit på at årets program vil være bra, til tross for restriksjonene som følge av pandemien. Politikk er et lagspill og jeg håper at min deltakelse i Eliteprogrammet vil føre til at Trøndelag Høyre og Trøndelag Unge Høyre får en politiker som er ekstra faglig rustet.

- Det er jo uten tvil gøy å lære om ting som man har en interesse for. Jeg håper at dette Eliteprogrammet vil føre til at jeg blir ekstra rustet i politikken og at jeg også får tillitt i fremtiden til å fortsatt være med i politikken.

- En fremtidig statsminister i alle som er samfunnsengasjert

Radino kom inn i politikken i 2016, mens han gikk i andre klasse på Trondheim Katedralskole.

- Høyt samfunnsengasjement blant elevene er jo noe som skolen er kjent for, så dette smittet nok også over til meg også. Politikken for meg er et sted hvor jeg kan bidra for å forandre og forbedre landet vårt.

- Hva er dine egne politiske mål?

- Stegene og valgene i politikken er det jo mange av, men jeg tror at det er en liten fremtidig statsminister hos alle som er samfunnsengasjert. Jeg vil først og fremst være med for å forbedre Norge slik at landet vårt er og fortsatt vil være et godt land for alle. Hvilken posisjon eller verv jeg får eller innehar i fremtiden må vi nok bare vente i spenning og se hva fremtiden bringer.