Den svenske kjeden Rusta åpnet i dag dørene på Lade, og det var det i alle fall 500 trondhjemmere som fikk med seg.

Følg trd.by på Facebook

Lange køer

Da varehuset åpnet dørene hadde den første personen i køa vært der siden 05.30 i natt.

- Vi er utrolig stolte over å erklære Rusta-varehuset på Lade for åpnet. De siste ukene har vært veldig hektiske, så det er virkelig en god følelse å endelig åpne dørene, forteller varehussjef Julian Aksnes.

Snart åpner det en ny klesbutikk på dette kjøpesenteret

Varehuset er det tiende i landet og det andre i Trondheim. Det stoppet likevel ikke de som kom tidlig for å sikre seg åpningstilbudene. Første kunde i køen, Marit Rosmo, fikk æren av å klippe av snoren sammen med varehussjefen. Hun hadde benket seg foran inngangen med campingstol helt siden de sene nattetimer for å være førstemann inn i butikken.

Foto: Johnny Vaet Nordskog

Fornøyd med oppmøte

Og varehussjef Aksnes er naturligvis strålende fornøyd med de lange køene.

- Åpningen på Lade ser nå ut til å bli en av de beste her til lands. Trønderne har strømmet til og totalt hadde vi over 500 mennesker som møtte opp da båndet ble klippet klokken 10.00.

Norge er første utenlandsmarked Rusta velger å etablere seg i, og i løpet av 2016 vil ytterligere seks varehus åpne dørene. Etter oppstarten i Norge høsten 2014 har kjeden til nå over 140 ansatte.

Visste du at Trondheims nyeste gratisbutikk åpner her?

Da den første Rusta-butikken åpnet i Trondheim kom det 300 trøndere til åpningen. Dette var i november 2014. Men det er ikke bare åpninger som trekker folk, for til stillingene på Rusta på Lade fikk de hele 386 søkere.

- Rekrutteringen har gått over all forventning. Vårt konsept har ikke bare blitt godt mottatt, men Rusta har også blitt en attraktiv arbeidsplass. Det er en bekreftelse vi synes er veldig hyggelig, sa Thomas F. Erlandsen, Norgessjef for Rusta til Adresseavisen tidligere i år.