Emma Williksen (23), bedre kjent som EMMA, vant prisen for "årets mest lovende artist" under Ut-Awards 2016, og er nå ute med sin første singel og musikkvideo. Låten Diamond Heart beskriver hun som en fighterlåt, og er en slags fuck you til janteloven.

- Jeg skrev låten da jeg bestemte meg for å satse på musikken. Jeg sa opp jobben som servitør for å gi alt, det handler om å tørre, sier en tydelig målrettet Emma.

Slo blåveis på tvillingsøsteren

I den ferske musikkvideoen til Diamond Heart er også tvillingsøsteren til Emma med. Hun spiller motparten til Emma i en scene hvor Emma tilsynelatende slåss mot seg selv, i en boksering. Etter en kjapp innføring i teknikk ble jentene nødt til å slå løs på hverandre. Det endte i flere blåmerker og et solid blåttøye.

- Søsteren min bor i Oslo, og kom opp på en dagstur kun for å være med på innspillingen. Det endte med at hun tok flyet hjem iført boksefletter, hettegenser og blåttøye, ler hun.

- Kommer du fra en musikalsk familie?

-Jeg kommer fra en musikkglad familie. Foreldrene mine har ikke spilt musikk selv, men musikk har betydd mye. Vi hadde en egen musikkstue da jeg vokste opp, som var ment kun for å koble ut og høre på musikk.

Se musikkvideoen lengre ned i saken.

Eget studio

Hun har sunget hele livet, men startet først å skrive egne låter da hun var 16-17 år. Sammen med samboeren driver hun eget studio, og det blir fort lange dager og sene kvelder.

- I natt holdt vi på til klokka 02.30. Det blir lite fritid, men det gjør aboslutt ingenting. Jeg slapper ikke av når jeg har fri, så heldigvis har jeg alltid noe å gjøre.

- Går det greit å jobbe sammen med samboeren da?

- Vi tenkte at dette kunne gå begge veier, men det har gått veldig bra. Begge elsker musikk, så da har vi en ting mer å krangle om, og en ting mer å være glad i sammen.

Ingen fremtidsplan

Hun er ambisiøs, men foretrekker å ikke lage en konkret plan for fremtiden. Å tjene seg rik på musikken forventer hun heller ikke.

- Jeg jobber ikke med musikk på grunn av pengene. Man må erkjenne at man blir ikke rik av dette her, men det er det jeg har lyst til å gjøre. Jeg kan godt planlegge uken mi, eller måneden, men å tenke så langt frem er vanskelig. Jeg har latt være å planlegge sommeren i tilfelle jeg får noen spillejobber, det er man avhengig av skal man kunne leve av dette. Men jeg hadde aldri trodd at det skulle skje så mye bare fra september da jeg stiftet eget band, og frem til nå, sier hun med et stort smil.