Fotografen som kommer fra Malangen i Troms, takket ja til muligheten da hun ble tilbudt jobb for Titt Melhuus i Trondheim etter utdanningen i Danmark. Hun hadde aldri sett for seg å komme til en internasjonal finale.

- Jeg må si det kom som en stor overraskelse, jeg var ikke helt forberedt på dette. Det er utrolig gøy å få være en del av en internasjonal konkurranse, det har jeg aldri vært før, sier Samuelsen.

Følg trd.by på Facebook

5 spesielle bryllupsbilder fra Trondheim

Himmelsk

Bildet har fått navnet «Himmelsk» og er med i kategorien «Bryllup». I samme kategori er det ni andre bilder hun konkurrer mot. Den endelige plasseringen blir annonsert under en seremoni i Yokohama i Japan 23. februar.

- Det hadde ikke falt meg inn at jeg kunne hevde meg internasjonalt. Det er såpass stort og mange dyktige folk, forteller hun.

I bryllupet hvor bildet er tatt, fulgte hun brudeparet gjennom en hel dag. Samuelsen fikk en god kjemi med brudeparet, og har fortsatt kontakt med dem.

- Jeg føler at bildet representerer stemninga i hele familien og hovedsakelig brudeparet. Det fikk frem personlighetene til begge to. På bildet ga de alt, og jeg synes det forteller historien deres.

Les også: Slik har du aldri sett Olav Tryggvason før

Stor motivasjon

For Samuelsen har finaleplassen vært motiverende med tanke på fremtiden.

- Vi jobber jo med bryllup i bedriften gjennom hele året. Det å få lov til og være med på noe som er såpass stort gir jo drivkraft til å fortsette og utvikle seg, forteller fotografen.

Selv om hun synes det hadde vært gøy med en god plassering i finalen, er hun allerede glad for å ha kommet så langt som hun har.

- Først og fremst er det spennende å bare være med. Det er utrolig stas hvis det blir en god plass, men jeg synes jo allerede det har gått bra.

Samuelsen har ikke fått tid til å gå i dybden på hvert enkelt bilde hun konkurrerer mot, men har sett at det er mye variert, noe hun synes er spennende.

- Det er mange stilarter som er representert, og det er stor bredde i konkurransen.

Om hun skal til Japan eller ikke for å se seremonien er hun ennå ikke sikker på.

- Jeg har lyst, og håper at det lar seg gjøre. Jeg har ikke detaljene på plass ennå, men det er absolutt et mål.

Fire nordmenn

I tillegg til Samuelsen er også tre andre nordmenn representert i finaler i verdensmesterskapet. Søren Sivland og Andreas Kalvig Andersson stiller i kategorien «Natur», mens Bjørn Tore Stokke deltar i «Portrett».

– Det er svært gledelig at norske fagfotografer hevder seg såpass sterkt i konkurranse med de utvalgte deltakerne fra de 26 nasjonene, sier Truls Løtvedt, leder i Norges Fotografforbund i en pressemelding.

Lødtvedt sier han er stolt på medlemmenes vegne, og at han er glad for å være leder for en organisasjon som på denne måten hevder seg i verdenstoppen.