Match Group, som blant annet driver datingtjenestene Tinder, Hinge og Match, har gått sammen med den frivillige organisasjonen No More for å skape en guide til trygg dating.

Guiden gir brukerne tips for en trygg, sunn og morsom måte å date på, ifølge en pressemelding fra Match Group.

Bekymret for diskriminering

Pressemeldingen viser til en Kantar-undersøkelse gjort på vegne av Tinder, der 21 prosent av de spurte nordmennene har uttrykt bekymringer for mulig diskriminering, trakassering eller verbale overgrep mens de dater på nett.

Likevel tar bare fem prosent av unge norske single i undersøkelsen hensyn til sikkerhetstiltak før de drar på date, ifølge pressemeldingen.

Foto: Lauren Cooper / Match Group

Fra og med onsdag 27. september kunne de som har en Tinder-profil se tips fra trygg dating-guiden når de blar i appen. De får også up pop-up-varsler og beskjeder i innboksen som oppfordrer til å besøke guiden.

– Guide til trygg dating har som mål å informere og spre kunnskap om trygg og sunn dating på en måte som gagner alle, sier direktør Pamela Zaballa i No More i pressemeldingen.

Holde oppdatert

Guiden fra No More består av 13 tips og råd for trygg dating før, under og etter folk drar på date. Dette innebærer blant annet informasjon om hvordan man identifiserer «røde flagg» og respekterer andres grenser.

Et utvalg fra noen av tipsene er:

  • Vær oppmerksom på «røde flagg» som manglende informasjon, uklare bilder og sexistisk eller rasistisk innhold.

  • Utnytt teknologien som er tilgjengelig for å bli bedre kjent med hverandre ordentlig på nett før dere går på en date i virkeligheten.

  • Velg et offentlig sted for daten og glem ikke å holde vennen din oppdatert hvis noe endres med hensyn til daten, enten det er stedet, tidspunktet eller noe annet.