Fra 14. oktober og fram til TV-aksjonsdagen 18. oktober skal fire av NRK P3s programledere samle inn penger i et studio midt i Trondheim.

De siste årene har aksjonen utspilt seg på Solsiden, og det skal den også i år - med Tete Lidbom, Adelina Ibishi, Martin Lepperød og Ingrid Simensen som årets programledere.

Kampen mot plast i havet

Inntektene fra årets aksjon går til Verdens naturfond og deres kamp mot plast i havet: Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år, noe som er veldig skadelig for både dyr og mennesker.

I fjor samlet P3aksjonens lyttere inn over 10 millioner kroner til Care Norge, og deres arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.

Spent nykommer

For Lepperød og Simensen blir dette deres første møte med P3aksjonen.

– Jeg gleder meg utrolig mye og tror P3aksjonen kommer til å bli fryktelig artig. Jeg burde kanskje vært redd, men det er jeg ikke, sier Ingrid Simensen i en pressemelding, og sikter til de mange utfordringene programlederne får i løpet av aksjonen.

– Jeg er jo redd for fysisk smerte, men samtidig tenker jeg «hva er det verste som kan skje»?

I tillegg kommer fire gjesteprogramledere: Først ut er Ella Marie Hætta Isaksen, kjent fra bandet ISÀK. Fredag kommer komiker Martha Leivestad fra 4ETG. Lørdag setter humorkongen Christian Mikkelsen seg i gjesteprogramlederstolen, før artisten Hilde Skaar tar over rollen på søndag.