Det er i blockbusteren Mission Impossible - Rogue Nation at bildene fra Byåsen er å se på det store lerretet.

Petter Northugs famøse biltur natt til 4. mai i fjor er blitt brukt for å illustrerere en bilulykke i Tyrkia.

Det var Dagbladet som meldte om den bisarre bildebruken først.

Filmen hadde premiere 31. august og har så langt så langt håvet inn 480,861,055 dollar i billettinntekter, ifølge Boxofficemojo.

Lik trd.by på Facebook

- Hadde ikke snøring

Det er den trondheimsbaserte frilansfotografen Henrik Sundgårds bilder som er blitt brukt i filmen. Han hadde solgt ulykkes-bildene til bildebyrået Scanpix, men han var uvitende om at bildene skulle havne i kinosaler over hele verden.

- Jeg var ikke klar over at mine bilder var brukt før jeg ble gjort oppmerksom på det i dag tidlig. Jeg hadde ikke snøring, sier han til trd.by.

- Jeg forstår ikke hvorfor de har brukt bildene mine. Det kan være på grunn av at det var bilder fra en ulykke med en profilert person eller at det ikke var en alvorlig personskade, legger han til.

Henrik Sundgård var uvitende om at bildene hans skulle ende opp i Mission Impossible - Rogue Nation. Foto: privat

Spurte ikke om å bruke bildene

Det er derimot ikke første gang at bildene hans vekker interesse på den andre siden av Atlanterhavet. Fotografen fikk tidligere i år bilder i Washington Post, da Krekar skulle flyttes til Kyrksæterøra.

- Men jeg tipper jeg får litt flere seere på dette, for å si det sånn. Det er kult at folk får sett bildene, men jeg får ikke noe ekstra for dette. Det ligger i avtalen med Scanpix at de kan selge dem videre.

Men han hadde satt pris på å bli spurt før de benyttet seg av blinskuddene.

- Det hadde vært veldig morsomt om de ringte meg personlig og spurte, selv om jeg tviler på at det hadde blitt mange millioner på kontoen av den grunn. Da hadde de nok heller funnet andre bilder å bruke enn å betale en så høy pris.

Trd.by har prøvd å kontakte Petter Northugs manager, Are Sørum Langås, for å få en kommentar, men så langt har vi ikke lyktes.

Dagbladet har snakket med Langås, som ikke ønsker å gi en kommentar til denne saken.