– Det blir min favorittkafé, med en samling av alt jeg liker, ler Wibecke Løvseth.

Hun skal stå for driften av det som nå blir et samarbeid mellom Søstrene Karlsen og bakeriet Moulangerie. Tirsdag kommende uke gjenoppstår kafé-delen Tivoli mot inngangen til Solsiden kjøpesenter i ny drakt – og med helt ny bakst.

Det er i disse lokalene det nå skal bugne over av croissanter - og bobler. Foto: Line Pevik

Croissanter fra Melhus

Kjersti Ingeborg Flatås, eier og driver av det franskinspirerte bakeriet Moulangerie, forklarer at hun har hatt Solsiden-lokalet i kikkerten i flere år.

– Allerede før vi åpnet kafeen vår i Midtbyen, forhørte jeg meg med Søstrene Karlsen om lokalet kunne være noe for oss. Det klaffet ikke den gang, men nå blir det kjempeartig å få skikkelig fres på hjørnet der, sier Flatås.

Croissantene pensles med sukkerlake for å bli blanke og lekre - og tar tre dager å lage. Foto: Morten Antonsen

Moulangerie er et rent croissant-bakeri, der bakverket lages på fransk vis på en gård på Melhus. Høsten 2020 åpnet de sin helt egen kafé i Thomas Angells gate. I en måneds tid på nyåret har de også hatt pop up-utsalg på City Syd.

– Lokalet på Solsiden har en perfekt beliggenhet for oss. Vi trenger å bli mer kjent, og det er raust av Søstrene Karlsen å ta oss med på laget. Det blir kjempespennende.

En egen uteservering settes ordentlig i stand. Foto: Wibecke Løvseth

– En sprudlekafé

Nåværende Café Tivoli ble åpnet november 2020, i de gamle lokalene til delikatessebutikken Kjøkkenveien. Ifølge Jan-Robin Berg, driftssjef ved Søstrene Karlsen, ble åpningen preget av pandemien. Nå ser de fram til å stramme til konseptet og sette uteserveringen rett utenfor skikkelig i stand.

I første omgang vil Tivoli-kafeen holde åpent på dagtid, fra klokka ni til fem, tirsdag til lørdag. Driftssjefen håper også at gjester vil leie lokalet til lukket selskap på kveldstid.

Torsdag formiddag gjenstår et stykke arbeid før alt er åpningsklart. Foto: Line Pevik

Den nybakte Tivoli-sjefen Wibecke Løvseth ser fram til å kunne åpne om få dager.

– Jeg har kalt det en sprudlekafé, mye fordi vi skal ha fokus på champagne og annen sprudlende drikke. Det blir en kontinental kafé med konfekt, makroner, is, kaffe, ost og spekemat, med croissantene som hovedfokus.