Det er en trend for kjærestepar i flere byer å henge opp hengelåser på broer som et symbol på kjærlighet. På hengelåsen står navnene til kjæresteparet og nøkkelen kastes i elva som et bevis på evig kjærlighet. I Paris hengte kjærestepar opp hundretusenvis av hengelåser på den berømte broen Ponts des Arts.

Lik trd.by på Facebook

- Blir fjernet

I Trondheim har det den siste tiden dukket opp låser på rekkverket på Gamle Bybro. Disse kjærlighetssymbolene blir derimot ikke hengende. Trondheim bydrift kommer til å fjerne hengelåsene på Gamle Bybro.

- Vi kommer til å ha kontrollrutiner slik at alle hengelåsene blir fjernet. Det er nettopp gjennomført et stort restaureringsarbeid på broen og vi ønsker å beholde Gamle Bybro slik den er nå. Vi ønsker å holde den ren, sier produksjonssjef Randi Sesseng Aas i Trondheim bydrift.

Fjernet i Paris

Restaureringsarbeidet av Gamle Bybro, som ble ferdig i mai, hadde en prislapp på anslagsvis 3,7 millioner kroner. Broen måtte repareres fordi det ble funnet omfattende råteskader.

Svein Otto Nilsen, som da var bystyrerepresentant for Demokratene, foreslo i 2011 å legge til rette for at det skulle være mulig å henge opp kjærlighetslåser ved byens mest kjente bro. Dette initiativet førte derimot ikke frem.

Det er ikke bare i Trondheim at man ser seg nødt til å fjerne hengelåsene. Borgermesteren i Paris besluttet i mai at hengelåsene på Ponts des Arts skulle klippes bort fordi de var en sikkerhetsrisiko.