Heders- og æresprisen deles ut av Rådet for psykisk helse. De mener Engvik har brutt tabuer både i måten hun jobber og kommuniserer på, ved å nå ut til ungdommer gjennom en til nå utradisjonell kanal for helsetjenestene.

– Tale er tøff, tydelig og snakker fra hjertet. Som helsesøster og fagperson er hun svært utradisjonell i sin omgangsform og valg av kanaler, noe vi ser på som en positiv utfordring til helsesøsterrollen. Vi synes det hun gjør, er viktig og grensesprengende, sier generalsekretær Tove Gundersen i Rådet for psykisk helse.

Som helsesøster i Oslo opplevde Engvik at hun ikke strakk til, eller nådde ut til alle som trengte oppfølging, og startet dermed snapchat-kontoen «Helsesista». Her gir hun blant annet råd og svarer på spørsmål til sine mange titusen følgere.

– Unge mennesker trenger gode voksne som tør å by på seg selv, bruke humor og være åpne om ting som er vanskelige. Disse voksne må være tilgjengelige, de må være der de unge er. Derfor er det så viktig med en «Helsesista», en digital helsesøster eller -bror, som også er et ekte menneske, sier Gundersen.