For noen år siden flyttet indiske Naren Vasudevan Mappat inn i et kollektiv sammen med tre andre personer. Ikke lenge etter tok én av romkameratene og tappet bankkortet hans for 7000 kroner.

Lik trd.by på Facebook!

- Personen som gjorde det ble jeg godt kjent med, trodde jeg. Vi ble gode venner og dro på kinoer, shoppet og hengte mye sammen i starten, forklarer 25-åringen.

En dag etter de hadde handlet spøkte romkameraten med at han hadde sett Narens pinkode, og at han måtte være mer forsiktig neste gang.

- Jeg visste ikke om han var sarkastisk eller seriøs, så jeg la ikke så mye i det der og da, forklarer NTNU-studenten som studerer Film- og videoproduksjon.

Tappet kortet

Naren pleide på den tiden heller å ha med seg penger enn bankkortet, og lot dermed VISA-kortet ligge igjen på rommet sitt da han var borte fra kollektivet.

Og noen uker etter at han hadde flyttet inn fant han ut at 7000 kroner var borte fra bankkontoen.

LES: Sjekk ut disse ukjente bloggene

Han konfronterte romkameraten som nektet for det, og skyldte på at norske banker ofte har slik tekniske feil av og til. Og at pengene ville nok bli tilbakeført.

- Så naiv som jeg var dro jeg til banken for å sjekke om dette stemte. De forsikret meg om at det ikke fantes noen slik teknisk feil, sier Naren som etter dette gikk til politiet.

Overvåkningskamera

Politiet viste Naren et bilde av at romkameraten som tok ut penger i en minibank.

- Neste gang jeg konfronterte romkameraten min forklarte han at han skyldte folk penger. Ved senere tid nektet han for det hele igjen, forklarer Naren.

Saken endte tilslutt i Konfliktrådet, siden Naren ikke ønsket å anmelde hendelsen.

- Så etter at jeg flyttet ut fra kollektivet, endte det opp med at han måtte betale meg tilbake de 7000 kronene, sier han.

LES: Føler seg presset til å sende nakenbilder!

Måtte ha dekket alt selv

For om Naren ikke hadde funnet ut at det var romkameraten som hadde misbrukt bankkortet - hadde han nok aldri fått igjen pengene, ikke fra sin egen bank engang.

Fordi banken ikke vil betale om du opptrår «grovt uaktsomt» når kortet ble misbrukt, skriver DN.

Med det menes, som i Narens tilfelle, at han ikke skjulte pinkoden godt nok. Tap over 12 000 kroner dekkes imidlertid av banken.

Må passe på

Etter at kontoen ble tappet slet Naren med å stole på folk, men at det i dag har gradvis gått over. Selv det å bo i kollektiv med ukjente folk.

- Jeg er ikke like naiv i dag. Samtidig som at jeg tror at min historie kanskje ikke representerer det å bo i et vanlig kollektiv. I dag passer jeg bare på å ha kortet med meg hele tiden, avslutter han spøkefullt.