15. august ble rundt 8000 nye studenter innskrevet ved NTNU i Trondheim. Samtidig var det også store deler av studentmassen som kom tilbake for å fortsette studier ved universitetet og andre utdanningsinstitusjoner.

Apoteker Ketil Alexandersen ved Apotek 1 Solsiden forteller at de har opplevd en dobling i salg av nødprevensjon den siste uka sammenlignet med en vanlig uke ellers i året.

- Det er vel fadderuka som gjør det. Det er nye studenter i byen, men også gamle kjente som treffes igjen etter sommerferien, sier han.

Følg trd.by på Facebook

- Merker studentinnrykk

Apotekeren forteller at det merkes når studentene kommer tilbake til byen.

- Vi merker jo at vi har fått studentene som kunder igjen. Det er mer av dem nå enn det har vært de to siste månedene, sier han.

Alle apotekene fører to nødprevensjonsmerker: Norlevo og EllaOne. Den siste er den desidert mest solgte.

- Den er sikrest, og den kan tas opptil fem dager senere og er dermed førstevalget for de fleste. Norlevo må tas etter tre dager. Selv om EllaOne er hakket dyrere velger de fleste den, forklarer Alexandersen.

Mer p-piller

På andre siden av gata ligger Vitusapotek Solsiden, som er det eneste vaktapoteket i byen. Det er åpent til midnatt alle dager. Her får Adresseavisen opplyst at de selger jevnt med nødprevensjon hele året.

Men de har også merket en viss økning de siste to ukene. De solgte 70 pakker med EllaOne i tidsrommet 10. august til 24. august. De to foregående ukene før der igjen var salget av samme nødprevensjon 50 pakker.

I Midtbyen derimot, der har de ikke merket så mye til angrende studenter.

- Det går mye av nødprevensjon hele året. Det er ikke noe spesielt mer i disse dager. Ikke foreløpig i alle fall, sier butikkmedarbeider Tonje Salen ved Apotek Svanen.

Daglig leder Fredrik Løding ved Vitusapotek Løven har heller ikke merket noen eksplosjon i nødprevensjon-salg.

- Vi merker at studentene har kommet tilbake, og at de henter p-pillene sine. Men mitt inntrykk er at det ikke går mer nødprevensjon denne uka, sier han.