Det er fire låter som er å høre på en EP rett og slett kalt «Einár». Det fjerde sporet, «Kolla mig i ögonen», har dessuten fått en tilhørende musikkvideo – der flere av hans pårørende medvirker, blant dem kjæresten Alexandra Torgrip. Den ble sett 70 000 ganger på de første 12 timene.

Einárs mor Lena Nilsson er oppført som produsent på videoen. Hun opplyser på Instagram at sønnen skrev låten «Kolla mig i ögonen» som en hyllest til kjærligheten og tryggheten man skal få kjenne med sine egne».

– Nils' omtanke for de små og svake kommer til å fortsette og den kommer til å føres videre av alle oss som vet hvor sterkt han følte for unges rettigheter og verdi, skriver Nilsson. Hvordan arbeidet med dette skal videreføres, og i hvilken form, lover hun å komme snarlig tilbake til.

– Vi er så takknemlige for at vi har musikken til Nils igjen, skriver moren.

Einár ble drept med flere skudd på nært hold 21. oktober i fjor. Han ble 19 år gammel. Han slo gjennom som 16-åring, og ble raskt et av de store navnene innen svensk rap – der han bygget publikum via sosiale medier, hadde millioner av lyttere på Spotify og ble priset både på Grammis- og P3 Guld-utdelingene.

Men han var også koblet til gjengkriminelle miljøer, og refererte til våpen og dop i låttekster. Han forklarte det med at han ville skildre virkeligheten. Einár var selv innblandet i flere rettssaker, både som offer for kidnapping, og som gjerningsmann.